Кои са любимите коктейли на жените

  • Сподели:
Кои са любимите коктейли на жените

1. Космополитън

Превърнал се в класика покрай сериала "Сексът и градът", "Космополитън" е силен, нежен и приятен. Класическа комбинация от водка, портокалов ликьор и сок от боровинка (в някои български барове го предлагат и с касис), "Космополитън" ще ви плени бързо.

2. Дайкири

"Дайкири" е красив кубински плаж, на който е кръстен и коктейла. Повече от сто години класиката бял ром, лайм и кафява захар носи наслада и е вдъхновение за експерименти. Ако предпочитате по-леки и свежи напитки, опитайте плодово фроузън "Дайкири" на основата на ягоди или малини.

3. Мохито

"Мохито" е лятната кубинска класика, която утолява жаждата в горещините. Свежа мента, ром, лайм, кафява захар и сода, освежават и опияняват неусетно. В превод "Мохито" означава "африканска магия" (от думата mojo).

4. Секс на плажа

Атрактивно и провокативно име в съчетание с водка, портокалов сок, гренадин и шнапс праскова - класическа магия. В годините претърпява различни вариации както със сокове, така и с сиропи боровинка, череша и малина като заместители на гренадина.

5. Блъди Мери

Класическото съчетание между водка и сок домат се появява в Париж в далечната 1920 година. Смята се, че "Блъди Мери" носи името на Мария Тюдор - дъщерята на Хенри VIII. Може да го опитате в комбинация с целина, зелени маслини, кисели краставички и пикантно Табаско.

6. Маргарита

Цял куп претенденти се борят за авторството на този класически коктейл. Всичко, което трябва да знаете за него е, че е на основата на сребърна текила, в съчетание с лайм или лимон, ликьор "Коантро" или "Трипъл сек". Доста е силен, затова бъдете внимателни.

7. Оргазъм

Още една класическа комбинация от любимия на всички дами крем ликьор "Бейлис" и вариации с водка, сметана, мляко, кафе. С която и рецепта да ви изкушат, със сигурност ще изпитате наслада, достойна за провокативното му име.

8. Мръсно мартини

Вариациите на сухо "Мартини" с водка и джин са нежно предизвикателство. Всъщност коктейлът е нежен и пивък, но не се подвеждайте, определено е много по-силен отколкото го усещате. Гарнирайте със зелени маслини и любими хора.

9. Текила сънрайз

Отново класическа рецепта от текила, портокалов сок, гренадин и малко лимонов сок. Цветната феерия в чашата наистина ще ви препрати към посрещаните изгреви на плажа. За да направите вкуса още по-мек заместете сребърната текила със златна.

10. Пина колада

Класическа комбинация с ром, ликьор кокос и сок ананас, която ще ви подари нежност, наслада и добро настроение. За да го направите по-силен, може да смесите равни части водка и ром.