Никулден: идеи за нестандартно меню

  • Сподели:
Никулден: идеи за нестандартно меню

Традициите са нещо страхотно и пълненият шаран си остава класика за празника. Нека бъдем реалисти – всяка година пълнен шаран, дори и приготвен по уникален начин, има опасност да омръзне. Затова ето и няколко предложения, с които да разнообразите празничната вечер:

Свежи салати с риба тон

Зелена салата в комбинация с риба тон е страхотна възможност, с която да блеснете пред семейството и близките. Приготвя се бързо, ако случайно останете в офиса до късно. Има различни вариации според това, какво налично имате в кухнята и е страхотно начало за едно обещаващо рибно меню.

Подходящи са комбинациите с домат, краставичка, царевица, спанак, морков, морски дарове, варено яйце, червен лук, маслини, киноа, нахут и други.

Топло предястие с рулца от раци

Възможностите са много – от задушаване със зеленчуци, през плънка към солена палачинка или панирани в корнфлейкс, рулцата от раци са гъвкаво допълнение, което да направи вечерята по-различна.

Нетрадиционно основно ястие

От класическо японско суши, през средиземноморска паеля, до пълнени калмари или рибни шишчета със сьомга, възможностите са много, а разнообразието е голямо. Насочете се към една класическа рецепта. Започнете първо с приготвянето на основното.

Обърнете внимание на детайлите – точна дозировка, тънкости в рецептата, времетраенето при обработката на продуктите. За да се представите страхотно в кухнята, трябва вкусът да бъде уникален. Прегледайте и вариации на аранжировка при сервиране, за да бъде блясъкът завършен!

След като сте готови с основното се насочете към салатата и предястието. Ако нямате достатъчно време, винаги може да се спрете на готов хайвер, маринована херинга или брускети с пушена сьомга, които да се съчетаят с концепцията на менюто.

За десерт изберете нещо свежо и леко, за да не се чувствате неприятно. Някаква плодова салата или вариация на плодов кейк или тарталета би била достатъчно свежа и засищаща.