10 невероятни факта за кучетата, които може би не знаете

  • Сподели:
10 невероятни факта за кучетата, които може би не знаете

Мислите ли, че знаете всичко, което трябва да знаете за кучетата? Помислете отново!

От Тhe Drake Center са извадили интересни факти за най-добрия приятел на човека, които може би никога не сте чували досега:

 

1. Кучетата могат да познават часовото време. Доказано е, че те знаят разликата между един час и пет часа. Затова и предусещат какво ще с случи, като редовната разходка, например, която знаят по кое време е.

2. Кучето ви е умно като 2-годишно дете! Някога чудили ли сте се защо децата около тази възраст имат специална връзка със семейното куче? Може да се дължи на това, че те говорят един и същ език, всъщност около 250 думи и жестове.

3. Проучвания доказват, че кучета могат да ревнуват стопаните си, особено когато видят, че той се привързва към друго същество.

4. Вашето куче може да „помирише“ чувствата ви. Всъщност обонянието на вашето куче е приблизително 100 000 пъти по-добро от вашето. Така че не трябва да е шокиращо, че всъщност могат да помиришат неща като страх. Когато човек се страхува, той се изпотява и кучето лесно може да се възползва от тази промяна.

5. Кучетата порода Далматинец се раждат напълно бели, развиват петна с напредването на възрастта.

6 . Кучетата имат мокри носове, защото това помага да се абсорбират миризмата на химикали.

7. Три кучета оцеляха при историческото потъване на Титаник през 1912 г. Две порода померан и 1 пекинес - всички от каютите от първа класа.

8. Всички кученца се раждат глухи. С напредването на възрастта те чуват 4 пъти по-добре, отколкото хората.

9. Кучетата не се потят, вместо това се задъхват, за да се охладят.

10. Отпечатъкът от носа на кучето е уникален, подобно на човешките пръстови отпечатъци.