Даяна е в центъра на шести и последен сезон на "Короната"

  • Сподели:
Даяна е в центъра на шести и последен сезон на "Короната"

Окончателният сезон на "Короната" ще стартира в две части, определени са премиерни дати. 
Премиерата на шестия и последен сезон на "Короната" ще бъде в две части - част 1 на 16 ноември и част 2 на 14 декември. Netflix обяви датите, заедно с трейлър, който представя кралица Елизабет през годините. 

В първа част Елизабет Дебики ще се превъплъти в ролята на принцеса Даяна заедно с Доминик Уест в ролята на принц Чарлз. Имелда Стаунтън продължава да се изявява като кралица Елизабет II заедно с Джонатан Прайс (принц Филип) и Лесли Манвил (принцеса Маргарет). Завръщат се и Салим Доу (Мохамед Ал Файед) и Халид Абдала (Доди Файед). Дебютират Руфъс Кампа (принц Уилям) и Флин Едуардс (принц Хари).

Втората част се разказва в шест епизода. Принц Уилям се опитва да се интегрира обратно в живота в Итън след смъртта на майка си, докато монархията трябва да се справи с вълната на общественото мнение. С навършването на златния си юбилей кралицата размишлява за бъдещето на монархията с брака на Чарлз и Камила и началото на нова кралска приказка в лицето на Уилям и Кейт.

Ед Маквей и Лутър Форд изобразяват съответно принц Уилям и принц Хари, заедно с Мег Белами като Кейт Мидълтън, всички в дебютни роли.

От премиерата си през 2016 г. "Короната" е получил 69 номинации за "Еми" с 21 победи, включително за най-добра драма през четирите сезона, както и 10 номинации за "Златен глобус" и четири победи, 15 номинации за БАФТА и др.

Последният сезон на "Короната" ще пренесе сериала от края на 90-те до началото на 2000-те години, като ще обхване трагичната смърт на принцеса Даяна през 1997 г.

Кой ще играе принцеса Даяна и принц Чарлз в сезон 6 на ''The Crown''?
Елизабет Дебики ще се превъплъти отново в ролята на Даяна, принцеса на Уелс, в шести сезон, след като я пое от Ема Корин в пети сезон. Същото ще направи и Доминик Уест, който наследи Джош О'Конър в ролята на принц Чарлз в последната част.

Кой ще играе принц Уилям, принц Хари и Кейт Мидълтън в сезон 6 на ''The Crown''?
На 2 септември 2022 г. Deadline разпространи новината, че след изчерпателен кастинг ''The Crown'' е получил ролите на принц Уилям и Кейт Мидълтън за шести сезон. Двама актьори ще изиграят първия, докато той съзрява от тийнейджър до млад студент: Руфъс Кампа ще се превъплъти в него на 15 години, когато се бори да се справи със смъртта на майка си Даяна, а Ед Маквей ще изобрази годините му като млад човек, когато ухажва бъдещата херцогиня на Кеймбридж, след като я среща в Сейнт Андрюс през 2001 г.

Междувременно новодошлата Мег Белами ще играе Мидълтън. Сериалът ще отбележи екранния дебют и на тримата актьори. На 17 март се появиха първите кадри от снимачната площадка, показващи Маквей и Белами в действие, а на 27 април последваха и първите официални кадри.

Кои години ще обхване сезон 6 на ''The Crown''?
Петият сезон на "Короната" завършва през 1997 г., когато принцеса Даяна е поканена да почива в Сен Тропе с Мохамед Ал-Файед (тя ще загине по-късно същата година, през август). Шестият сезон би трябвало да започне там, където свърши, и да продължи поне до 2005 г., като се има предвид, че стрийминг гигантът се закани, че сватбата на принц Чарлз и Камила Паркър Боулс ще бъде включена в сериала. Според Variety Клаудия Харисън, която играе принцеса Ан в пети и шести сезон, е заявила, че сватбата е била последната сцена, която актьорите са заснели.

Ще бъде ли отразена смъртта на принцеса Даяна в шести сезон на ''The Crown''?
Да. На 12 октомври Deadline съобщи, че актьорите и екипът на "Короната" се подготвят за заснемането на сцени, които показват подготовката за смъртта на принцеса Даяна, заедно с приятеля ѝ Доди Файед, в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г. Създателят на сериала, Питър Морган, уточни, че самата катастрофа няма да бъде показана на екрана. Вместо това вероятно ще видим "колата, която напуска "Риц" след полунощ, преследвана от папараци, и последиците от нея, когато британският посланик във Франция се задейства заедно с Министерството на външните работи, а след това и последвалите конституционни последици", твърди източник от продукцията.

"Страхувахме се да стигнем до този момент", допълват те за снимките. "Макар че продължаваме спокойно, е честно да признаем, че има известна тревога - осезаемо усещане за леко напрежение. Все пак около този сериал има бомбастична чувствителност."

Принц Чарлз, който пристига с кралския полет, за да върне тялото на Даяна в Лондон, и Мохамед Ал-Файед, който се сблъсква с расизъм от страна на френските власти, когато получава ковчега на сина си.

На 1 ноември се появиха още снимки от снимачната площадка, на които Дебики е с бански костюм с животински принт, който е почти точно копие на този, с който принцеса Даяна е била на почивка с Доди Файед в Средиземно море само няколко седмици преди смъртта си. Това подсказва, че последното лято на Даяна ще бъде в центъра на шестия сезон.

Коя е датата на премиерата на шести сезон на ''The Crown''?
Първите четири епизода от шести сезон ще се появят на 16 ноември, а последните шест ще бъдат излъчени на 14 декември.

Гледайте трейлъра.