Кейт & Уилям пристигнаха на коронацията със стил

  • Сподели:
Кейт & Уилям пристигнаха на коронацията със стил

Принцесата на Уелс замени диадемите си с тиара от цветя за коронацията на крал Чарлз III в Уестминстърското абатство. Под официалните си синьо-червени одежди Кейт носеше дълга рокля Alexander McQueen от креп в цвят слонова кост, украсена с бродерия с мотиви на рози, бодил, нарцис и трилистник, които представят четирите нации на Обединеното кралство. Абсолютно същите цветя се появиха върху сватбената рокля на кралската особа през 2011 г., също проектирана от Сара Бъртън.

Кейт и Уилям пристигнаха в църквата заедно с децата си. Като почетен паж принц Джордж носеше алена туника, украсена със златна дантела и сини кадифени маншети с отворено лице и подплатена с коприна. Туниките се носят с жилетки от копринен сатен в цвят слонова кост, обточени със златна плетка, с вълнени панталони и ботуши. Първоначално униформите са изработени от Ede and Ravenscroft по време на управлението на кралица Елизабет и са преработени за коронацията. 

Осемгодишната принцеса Шарлот беше в тон с майка си в рокля и пелерина на Alexander McQueen и носеше тиара Jess Collett x Alexander McQueen, подобна на тази на майка ѝ.

По традиция Кейт избра чифт значими обеци с диаманти и южноморски перли, които преди това са принадлежали на принцеса Даяна. В миналото тя ги е носила по многобройни поводи, включително на службата в Деня на възпоменанието през 2022 г. и на наградите БАФТА през 2019 г.
През годините Кейт е овладяла изкуството на символичното обличане, като през последните дни носеше червено, бяло и синьо в навечерието на коронацията. 

Когато става въпрос за бижутата ѝ, Кейт често избира прочувствени решения. За обяда в Бъкингамския дворец на 5 май тя носеше перлени обеци на кралица Елизабет II от Бахрейн, с които преди това бе видяна на държавното погребение на Нейно Величество през септември. Вечерта Кейт отново се потопи в кралската кутия с бижута, носейки обеци с ресни от сапфири и диаманти на кралицата майка.

Историческата коронация е особено вълнуваща за принцеса Кейт, принц Уилям и трите им деца - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. Принц Уилям е престолонаследник, а принц Джордж следва баща си като втори в линията на наследяване.

Принц Джордж също така влезе в историята като най-младия бъдещ монарх, който има официална роля в коронационната служба, съобщава The Telegraph, служейки като почетен паж на дядо си, крал Чарлз.