Като в доброто старо време

  • Сподели:
Като в доброто старо време

Кортни Кокс отпразнува важен етап в кариерата си с подкрепата на приятелките си Дженифър Анистън и Лиса Кудроу.

Холивудската Алея на славата посрещна нова звезда в понеделник: Кортни Кокс бе почетена с 2750-та звезда в категорията телевизия. Предходната 2749-та е на актьора Рей Лиота. Анистън и Кудроу се появиха на церемонията, за да отдадат почит на Кокс, с която през 90-те години  участваха заедно в сериала ''Приятели''. Това обаче не беше пълно събиране на екипа на "Friends", тъй като другите колеги Дейвид Шуимър, Матю Пери и Мат Лебланк - не присъстваха.

"Да бъдеш приятел с Кортни е да бъдеш семейство с нея", каза Анистън, наричайки я "добър човек" и "изключителен приятел". "От самото начало, когато се запознахме с нея, тя веднага беше топла, всеотдайна и любяща.''

След това Джен и Лиса разказаха за първия път, когато са срещнали Кокс, шегувайки се, че тя е най-известната от актьорския състав на ситкома. Те си спомниха и как са играли покер на снимачната площадка като начин да се опознаят по-добре. 

"Когато сериалът започна, Кортни вероятно беше най-голямото име от шестимата", казва съавторът на "Приятели" Дейвид Крейн пред USA TODAY за Кокс през март 2022 г. "След първото четене на сценария, мисля, че тя постави основни правила, които гласяха: "Никой от тук присъстващите не е звезда. Никой не е по-важен от всички останали в това шоу".

"Наистина вярвам, че именно това, което Кортни направи, ни накара да се превърнем в един от най-близките, любящи и подкрепящи актьори в историята на телевизията", каза Кудроу.

Отличието идва преди дебюта на поредната част от франчайза "Писък", в която Кортни се превъплъщава в любимата на феновете роля на Гейл Уидърс, и поредния сезон на сериала ѝ "Сияйна долина" на Starz. Актрисата Лора Дърн започна речта си, наричайки Кокс ''приятелка, сестра'' и "възможно най-необикновения човек". Тя разказа подробно за едно пътуване до Дисниленд, когато видяла от първо лице "възхищението и чистата тръпка" в очите на хората, когато разпознали Кокс.

Анистън и Кудроу предизвикаха смесица от смях и сълзи, докато разказваха за 30-годишното си приятелство с Кокс.

"За нас е голяма чест да бъдем тук днес и да те приветстваме като твои колеги, твои приятели, твоето семейство, твоите сестри", каза Анистън.

Накрая 58-годишната актриса, продуцент, режисьор и предприемач, към която се присъединиха гаджето ѝ Джони Макдейд и дъщеря ѝ Коко, се разчувства, докато си спомняше как не се е отказала от холивудските си мечти, въпреки че е била финансово затруднена.