Когато любовта към дъщеря ти е над всичко останало - вдъхновяващата история на Мат Лебланк

  • Сподели:
Когато любовта към дъщеря ти е над всичко останало - вдъхновяващата история на Мат Лебланк

Някои актьори биват запомнени с конкретна роля. Такъв е случаят с Мат Лебланк, който стана известен благодарение на образа си Джоуи Трибиани в "Приятели" и ни накара да се влюбим в неговата съблазнителна личност, хумор и известната реплика: "Как се чувстваш?" Въпреки това, далеч от прожекторите на камерите, актьорът премина през някои трудни моменти. От липсата на пари до заболяването, с което е диагностицирана дъщеря му, когато е едва на 8 месеца.

В High View Art представяме историята на Мат Лебланк, която ни вдъхновява да преодоляваме трудните моменти и несгодите в живота, докато слънцето отново изгрее.

Като дете Мат не проявява интерес към актьорското майсторство.

За разлика от много известни личности, които знаят, че искат да се занимават с актьорско майсторство, младият Мат дори не е мечтал за това. Неговата страст са били мотоциклетите, а освен това се е обучавал да работи в областта на дърводелството.

Отказва се от колежа през втория семестър и решава да замине за Ню Йорк, за да опита късмета си като модел, но му казват, че ръстът му не е подходящ за тази професия. Въпреки това той не се обезкуражава и успява да подпише договор с агент на едно прослушване. Преминава към телевизията, след като се снима в реклами на известни марки като Levi's, Coca-Cola, Heinz и Doritos.

Вратите на "Friends'' се отварят.

Мат успява да работи в някои телевизионни сериали като ''TV 101''. Имал е постоянна роля и в ситкома "Женени с деца". Но нито една от тези роли не му осигурява необходимата финансова стабилност, да не говорим за скока към славата, който търси. Преди успеха на "Приятели" актьорът разполага само с 11 долара, за да се препитава, и дори не е можел да си позволи посещение при зъболекар.

Вечният Джоуи Трибиани.

Изборът на Лебланк е труден за продуцентите на сериала, които казват на "Приятели": The Reunion, че са били разкъсани между него и Луис Мандилор. В крайна сметка последният все пак се появява в сериала, но в различна светлина, а именно "братът близнак" на Джоуи. Героят на Лебланк в "Приятели" винаги ще бъде помнен с харизмата си, липсата на здрав разум, огромното си и щедро сърце и "умението" си да говори френски.

След това Мат се влюбва.

"Приятели" приключва на 6 май 2004 г. Година по-рано Мат се жени за американската актриса Мелиса Макнайт, и същата година става баща. Но за съжаление нещата не се развиват така, както се е надявала щастливата двойка, тъй като на 8-месечна възраст дъщеря им започва да страда от епилепсия.
След края на ситкома Мат продължава да играе героя си в едноименния спин-оф, ''Джоуи''. По-късно сериалът е отменен и той решава да се оттегли от света на телевизията, за да прекарва време с дъщеря си Марина. Тя е диагностицирана с кортикална дисплазия - мозъчно заболяване, което засяга неврологичните функции.

Мат разбира, че дъщеря му има проблем, когато, докато пълзи, винаги пада на лявата си страна. Когато ѝ поставят диагнозата, лекарите предупреждават родителите, че заболяването може да засегне дори гласните ѝ струни, което ще направи говорът ѝ невъзможен.

Прощаване с телевизията.

През октомври 2006 г. Мат се развежда с Мелиса Макнайт. От тази година до 2011 г. той напълно се дистанцира от медиите.

"Не ми се искаше да си слагам маската на забавен, имаше твърде много неща, които се случваха в личния ми живот. Не знам дали бракът ми е бил обречен на провал, защото преди това имахме чудесни отношения. Може би причината беше болестта на дъщеря ни. Може би изгубих себе си, съсредоточавайки се върху работата си", заявява той в едно интервю.

"Години наред почти не излизах от къщи. Не ми беше нито до ангажименти, нито до срещи. Повечето актьори се обаждат на агентите си и ги питат какво имат за тях. Аз се обадих на моя и му казах да ми забрави номера за няколко години. Беше мрачно време. Почти получих нервен срив", разказва той пред The Mirror.

Любовта към дъщеря му е над всичко останало.

След като се разделя със съпругата си и напуска телевизията, Лебланк отива да живее в ранчо в Калифорния с дъщеря си, въпреки че си поделят съвместно попечителство.

"Дъщеря ми беше диагностицирана с мозъчно заболяване. Беше много мрачен период, но успяхме да се справим - нали казват, че това, което не те убива, те прави по-силен? Спомням си, когато тя се роди. От момента, в който я погледнах, се влюбих, а никога преди не бях изпитвал такова чувство. Не можех да повярвам. В онзи миг разбрах, че нищо няма да ме спре да я обичам." - споделя той пред The Mirror.

Щастлив край на един тежък период.

Марина преодолява болестта си. Днес тя е на 18 години и заедно с татко си имат хобито да гледат стари епизоди на "Приятели".

"Тя обича да ми задава въпроси от сорта на: "Това реално ли се случи? Наистина ли го изяде от пода? Това е отвратително! Забавен си, татко!".