Кортни Кокс за предизвикателствата да бъдеш майка на тийнейджър

  • Сподели:
Кортни Кокс за предизвикателствата да бъдеш майка на тийнейджър

"Трябва да изберете битките си и да решите какво е истински важното", казва Кортни Кокс.

57-годишната актриса, която наскоро участва във филма ''Scream'' разказва за отглеждането на 17-годишната си дъщеря Коко.
"Дъщеря ми излиза навън доста често. Нека бъде ясно, че това не е тийнейджър, който можеш да затвориш вкъщи, а когато си е у дома, предпочита да бъде в стаята си сама".

Що се отнася до майчинството, актрисата известна с ролята си на Моника Гелър от "Приятели", отдава заслуга на собствената си майка (също на име Кортни, която почина през декември 2020 г.).


"Бях много близка с майка ми. Тя беше най-добрата ми приятелка и моят модел за подражание. Сега усещам същото между мен и дъщеря ми. Мисля, че тя ми споделя всичко. Поне така се надявам".

Разбира се, като повечето майки и дъщери, и двете имат своя справедлив дял от спорове и конфликтни ситуации.

"Ние се караме. Научих, че границите са важни и да ги спазвам, защото знам, че това кара Коко да се чувства в безопасност. Но не винаги мога да бъда добра с определянето на граници. Изморявам се. За това по-скоро умно избирам коя битка е по-важната", казва Кокс, която ще бъде следващата звезда в предстоящия хорър-комедиен сериал на Starz ''Shining Vale'' с Грег Киниър. 

За Кокс най-добрата част от съвместното родителство с бившия ѝ партньор Дейвид Аркет е фактът, че не се карат за всяка една дреболия.
"Между нас с Дейвид никога не е имало спорове относно дали може да вземе детето на този или онзи празник. За нас това няма значение."
Сега, когато Коко е тийнейджър, Кортни още повече цени времето, което прекарват заедно.
"Тя е забавна и обичам да излизам с нея. Обичам, когато има нужда от мен. Не можеш да ѝ се сърдиш твърде дълго време, защото, Господи, това момиче умее добре да се извинява. Трябва да запазя съобщенията ѝ - може да се измъкне от всичко."

Кръстница на Коко е дългогодишната приятелка и колега на Кокс - Дженифър Анистън.

Кокс наскоро представи и лансира новата си продуктова линия за домашни грижи под името Homecourt.

"Създадох Homecourt, защото моят дом е моето убежище. Това е дом, изпълнен с любов и смях, и място, където мога да прекарвам качествено време с приятели и семейство. Положих много грижи да подготвя пространство, където всеки може да се чувства у дома си. Нашите домове са единственото място, което може да внесе усещане за спокойствие и ведрина в живота ни. Заедно ние търсим добро здраве, добри навици и уелнес рутинни практики, които ни карат да се чувстваме така, сякаш даваме най-доброто от себе си – така че защо да не разширим тази философия в грижите у дома?

Някой веднъж ми каза, че грижата за вашето пространство може да бъде трансформиращ акт. Като самопровъзгласила се чистофайница мога да ви кажа, че това е вярно, но никога не можах да намеря продукти, които миришат или изглеждат толкова добре, колкото работят, нито нещо, което наистина издига грижата за дома до това, което винаги съм смятала, че трябва да бъде: инвестиция в себе си и вашите близки.
Толкова се вълнувам да споделя с вас нашата упорита работа и страст. Време е да откриете красотата на домашните грижи.", каза основателят на Homecourt, Кортни Кокс.