Лиса Мари Пресли почина

  • Сподели:
Лиса Мари Пресли почина

Емблематичната певица и автор на песни, която беше единствената дъщеря на легендарния Елвис Пресли, почина на 54-годишна възраст в четвъртък (12 януари), след като получи сърдечен арест.

Унищожителната новина беше потвърдена от майка ѝ Присила Пресли, която пусна емоционално изявление, за да обяви смъртта.

"С натежало сърце трябва да споделя опустошителната новина, че красивата ми дъщеря Лиса Мари ни напусна. Тя беше най-страстната силна и любяща жена, която някога съм познавала. Молим за поверителност, докато се опитваме да се справим с тази дълбока загуба. Благодаря ви за любовта и молитвите. Към момента няма да има повече коментари."

Лиса Мари Пресли беше музикант, който издаде три албума през цялата си кариера, започвайки през 2003 г. с дебютното си поп рок издание ''To Whom It May Concern". 

Нейният последен албум, ''Storm & Grace", беше издаден през май 2012 г. 

Родена в Мемфис, Тенеси, Лиса Мари Пресли е само на 9 години, когато баща ѝ умира през 1977 г. Тя е единственото дете на Елвис и Присила Пресли, което я прави наследник на неговото имение. 

Последната ѝ публична поява беше по-рано тази седмица на 10 януари на наградите "Златен глобус" в Лос Анджелис. Тя присъстваше на церемонията и гала вечерта заедно с майка си, за да аплодира Остин Бътлър, който спечели Златен глобус за най-добър актьор в драматичен филм за ролята си на изпълнителя на ''Suspicious Minds" в музикалната драма на Баз Лурман от 2022 г. 

Лиса Мари многократно подкрепяше представянето на Бътлър в социалните медии. Наред с това присъства и на специални прожекции на биографичния филм със семейството си, включително една в Graceland.

През май 2022 г. тя се върна в Instagram, за да обсъди филма след прекъсване от общественото внимание, след като синът ù Бенджамин Пресли се самоуби на 27-годишна възраст през 2020 г. 

"Искам да отделя малко време, за да ви уведомя, че съм гледала филма на Баз Лурман „Елвис" вече два пъти и нека ви кажа, че не е нищо друго освен зрелищен. Абсолютно изящен! Остин Бътлър канализира и въплъти сърцето и душата на моя баща по красив начин. По мое скромно мнение представянето му е безпрецедентно и направено точно и с уважение."

Лиса Мари Пресли също каза, че е била ''развълнувана до сълзи", докато е гледала трите си деца – 33-годишната дъщеря Райли Киоу и 14-годишните близнаци Харпър и Финли – да виждат изображение на дядо си на големия екран. 

"И тримата бяха видимо поразени по най-добрия възможен начин и изпълнени с много гордост за своя дядо и неговото наследство по начин, който не съм изпитвала досега. Сърцето ми се къса, че синът ми не е тук, за да го види. Той също би го харесал", написа тя.