Мария Лалева и животът във възможното духовно и физическо съвършенство

  • Сподели:
Мария Лалева и животът във възможното духовно и физическо съвършенство

Станалата много бързо популярна наша поетеса и писателка Мария Лалева зарадва и зареди с енергията на споделеността и емпатията своите кърджалийски фенове в две срещи: В СУ ''П.Р. Славейков'' и в Регионалната библиотека ''Н.Й. Вапцаров''. В тях тя изрази своята увереност в идването на новата епоха с преобладаваща женска енергия и с културата на сърцето, в което са всички извори на живота. 

Вярната ѝ публика я посрещна за втори път в Града на Слънцето, защото я припознава като една от вестителките на това ново време на равновесието, хармонията, сплотеността на хората и на Божественото родоначалие. И съвсем в съгласие с очакваното от нея, тя говори дълго, показа и провокира с голямо вдъхновение проявата на природната, етествената и спонтанна мъдрост, характеризираща задаващата се нова реалност.

Тъкмо затова Мария Лалева с голяма лекота успява да превръща срещите си със своите читатели в една обогатяваща творческа работилница на новия живот, изпълнена с неговата многоликост, с допусканията на много гледни точки, с откриването на доброто и красивото и в най-малките светли жестове, създаващи нови форми и реалности.

Защото е надарена да вижда другите в огледалата на себе си. Да отключва в тях най-съвършените им нива. Да създава съюза, мостовете между дух и материя, каквато е една от най-важните роли на жената в новата епоха. Както и да опазва, възвисява онова „a,more”, безсмъртие, в което не е важен резултатът, славата, а Пътят към Светлината, Целостта на човека с неговата Божествена същност, в която животът не свършва, защото свободната и независима любов продължава вечно. 

И именно в и чрез това свое осъзнато усещане, което внушава и на читателите си, и на което се дължи големият ѝ успех, Мария Лалева пише своите текстове с действените думи на Любовта, на основния градивен принцип,  и в съответствие със случващото се, с висшата отговорност за живота. Както и с творчеството като катарзисно, екстазно състояние на душата, имащо силата да го превръща в истински шедьовър, във възможното духовно и физическо съвършенство, в едно истинско великолепие, създадено от Дъха на Любовта.

Лияна Фероли

Авторка е на стихосбирките „Личен архив“ (2013) и „Не съм ви ближна“ (2016). През 2018 година излиза дебютният ѝ роман „Живот в скалите“, който много бързо се превръща в една от най - продаваните книги в България. Сценарист и изпълнителен продуцент на игралния филм „Дамасцена от 2017 г. Жена е на годината на сп. „Грация“ за 2019 година.