Първата азиатка, номинирана в категорията за най-добра актриса на наградите "Оскар'' - Мишел Йео

  • Сподели:
Първата азиатка, номинирана в категорията за най-добра актриса на наградите "Оскар'' - Мишел Йео

Мишел Йео влезе в историята, ставайки първата азиатка, номинирана в категорията "най-добра актриса" на наградите "Оскар".

В разговор с Рос Кинг по време на чаеното парти на БАФТА в Лос Анджелис 60-годишната актриса от ''Everything Everywhere All at Once'' заяви, че е "крайно време" азиатската общност да бъде представена в индустрията. 

Номинацията идва само няколко седмици след като Мишел стана първата малайзийка, спечелила "Златен глобус".  

"Когато ме погледнат, вече всички азиатци ще знаят, че е възможно и ще си кажат: ''Щом тя го направи, значи и аз мога да го направя'', а от това по-важно няма.'', каза тя пред Deadline след новината. 

Йео продължи: "Аз съм един обикновен човек, който просто работи много усърдно. Всички останали брилянтни актриси, трябва да знаят, че имат място на масата".

Звездата от "Шанг-Чи" насърчи другите да "намерят възможност и да стигнат до нея". Миналия месец Йео заяви, че победата ще бъде за "цялата азиатска общност".

''Гледам всички мои връстнички - Кейт Бланшет, Оливия Колман, Хелън Мирън - и си казвам: "О, Боже, завиждам на всички различни възможности, които получавате, за да демонстрирате таланта си отново и отново. Когато получиш такава възможност, трябва да вложиш сърцето и душата си в нея, защото не знаеш кога ще имаш следващия шанс. Мисля, че това е най-големият ми страх.''

Мишел продължава да е доста заета, снимайки се в "Аватар 3", новия телевизионен сериал "Вещиците: Кръвожаден произход'' и ''Трансформърс: Възходът на звяра''.