"The Last of Us" става вторият най-голям дебют на HBO след "Домът на дракона" с 4,7 милиона зрители

  • Сподели:
"The Last of Us" става вторият най-голям дебют на HBO след "Домът на дракона" с 4,7 милиона зрители

Адаптацията на видеоиграта с участието на Педро Паскал, привлече 4,7 милиона зрители по HBO Max. Това бележи най-големия дебют след House of the Dragon от стартирането на Boardwalk Empire през 2010 г.

Спинофът на Game of Thrones влезе в историята миналата година с премиерата си с 9,986 милиона зрители в HBO Max – най-голямата аудитория за всеки нов оригинален сериал в историята на платените кабелни канали.

Драмата Boardwalk Empire, в която участва Стив Бушеми, стартира през 2010 г. с 4,81 милиона зрители, гледащи премиерата ù в линейната ù мрежа.

Премиерните числа са почти два пъти повече от дебютната вечер за втори сезон за Euphoria, която записа 2,4 милиона миналия януари. Този сериал продължава да има средно 19,5 милиона зрители на епизод в САЩ.

HBO каза, че гледаемостта в неделя вечер обикновено представлява 20%-40% от общата брутна аудитория на шоуто на епизод.

Сериалът, базиран на играта PlayStation, се развива 20 години след унищожаването на съвременната цивилизация.

Закоравелият оцелял Джоел, е нает да изведе нелегално 14-годишната Ели от потискаща карантинна зона. Това, което започва като малка задача, скоро се превръща в брутално пътуване, тъй като и двамата трябва да прекосят САЩ и да зависят един от друг за оцеляването си. 

В сериала участват Педро Паскал, Бела Рамзи, Габриел Луна, Анна Торв, Нико Паркър, Мъри Бартлет и Ник Оферман, както и Мелани Лински, Сторм Рийд, Мърл Дандридж, Джефри Пиърс, Ламар Джонсън, Кейвон Уудард, Греъм Грийн, Илейн Майлс, Ашли Джонсън и Трой Бейкър.

The Last Of Us е написан и продуциран от Крейг Мейзин и Нийл Дракман. 

Това е копродукция със Sony Pictures Television заедно с PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint и Naughty Dog. 

Каролин Щраус, Евън Уелс, Асад Кизилбаш, Картър Суон и Роуз Лам също са изпълнителни продуценти.

"Развълнувани сме да видим, че феновете на поредицата и играта изживяват тази емблематична история по нов начин и им благодарим, че ни помогнаха да я направим успешна", каза Кейси Блойс, председател и главен изпълнителен директор на HBO & HBO Max.

"Поздравления за Крейг, Нийл, брилянтния актьорски състав и екипа, които работиха неуморно, за да вдъхнат живот на това шоу. Очакваме с нетърпение феновете по целия свят да се насладят на остатъка от сезона.
Нашият фокус бе просто да направим възможно най-добрата адаптация на тази любима история за възможно по-голяма аудитория. Щастливи сме да видим колко много фенове, както стари, включително и нови, приеха The Last of Us в домовете и сърцата си", казаха Мазин и Друкман.