Зендая се превръща в професионален играч по тенис в ''Challengers'' на Лука Гуаданино

  • Сподели:
Зендая се превръща в професионален играч по тенис в ''Challengers'' на Лука Гуаданино

Може и да не видим скоро Зендая в сериала ''Еуфория'', но поне ще имаме възможност да видим играта ѝ в най-новия филм на режисьора Лука Гуаданино - ''Challengers'', който се очаква да излезе по кината през този септември.

Variety отбелязва, че филмът е представен като "романтична спортна комедия", а в главните роли са Джош О'Конър (''Короната'') и Майк Файст ("Уестсайдска история"). Макар че филмът е посветен на измисления турнир по тенис "Чалънджърс", между тримата главни герои има любовен триъгълник, което, разбира се, е задължително да се случи, когато в един спорт думата "любов" е една от водещите.

И ако това не е достатъчно, за да развълнува феновете, очевидно има и тънка хомосексуална сюжетна линия, което придава още един пласт привлекателност за зрителите, търсещи малко от характерната за Гуаданино романтика.

Според официалното описание на филма "Претендентите" проследява "трима играчи, които са се познавали още като тийнейджъри, докато се състезават в тенис турнир за световноизвестния победител в турнира от Големия шлем и подновяват стари съперничества на корта и извън него".

"Тези трима герои са прекрасно сложни и в известен смисъл прецакани хора, които много обичам. А защо не и спортен филм?" - казва Гуаданино.

Зендая е работила с бившия тенисист Брад Гилбърт в продължение на три месеца, за да се подготви за филма. Филмът пристига по кината на 15 септември тази година и, както много от проектите на режисьора, може да има премиера преди това на тазгодишния филмов фестивал във Венеция.

Зендая е в ролята на Таши, някогашна тенисистка, която сега тренира съпруга си Арт, изигран от Майк Файст. След контузия, която на практика слага край на собствената ѝ кариера, Таши е оформила Арт като шампион от Големия шлем по време на брака им, но когато той внезапно започва да губи мач след мач, тя е принудена по унизителен начин да го представи за състезание на Challenger, което е значителен удар по егото му.

Патрик, бившият приятел на Таши и най-добрият приятел на Арт от детството, изигран от Джош О'Конър - се появява отново като сексуалното напрежение между тримата.

Като се имат предвид спечелените от нея награди "Еми" за "Еуфория", има голяма вероятност ролята да донесе на Зендая първия ѝ "Оскар".

"Тя е прекрасна", казва Гуаданино за актрисата. "Монтирахме филма и почти не използвахме нито един неин дубльор. Толкова е добра."