''Чудните приказки на баба. В градината'' – пролетен букет от очарователни истории

  • Сподели:
''Чудните приказки на баба. В градината'' – пролетен букет от очарователни истории

Авторката Карин-Мари Амио отвежда децата на вълнуващо пътешествие сред природата.

С настъпването на първите слънчеви дни френската писателка Карин-Мари Амио ще зарадва малките читатели със седем поетични истории, изпълнени с топлина и нежност. „Чудните приказки на баба. В градината“, публикувана от „Ентусиаст“, разказва  приключенията на дружелюбните животни в гората и стопанския двор.

Тази пъстро илюстрирана книга е вълшебен подарък за цялото семейство, който е особено подходящ за времето преди сън.
Карин-Мари Амио израства, като слуша красиви истории, и започва да създава свои собствени, веднага щом се научава да пише. Днес тя е майка на осем деца и писател на пълен работен ден. Автор е на десетки детски книги.

''Чудните приказки на баба. В градината'' запознава читателите със зайчето Пти Ду, което готви хубава изненада на майка си за специален празник, и с малката мишка Капюсин, която е толкова щастлива, че може да изпразни ученическата си чанта след последния учебен ден.  След тях идва ред на хитрото патенце Зебюлон, което пречи на приятелите си да поемат по пътя за дългоочакваната ваканция, и на още много други герои, които изпитват радостите на природата.

Тази приказна съкровищница прославя приятелството, доверието и обичта, които са в основата на трайните човешки взаимоотношения, и вдъхва спокойствие във всеки, докоснал се до нея. Тя кани читателите да отпразнуват възвърналата се жизненост на природния свят, като се разходят из градини с разцъфващи цветя и усетят свежия полъх на пролетта.

Прочете откъс от ''Чудните приказки на баба. В градината''

Поръчайте ''Чудните приказки на баба. В градината'' от сайта на издателство ''Ентусиаст''

Виж още