Хелън Мирън, която не иска да връща времето назад

  • Сподели:
Хелън Мирън, която не иска да връща времето назад

Няма съмнение, че Хелън Мирън става все по-привлекателна с възрастта. Актрисата изглежда абсолютно зашеметяващо на 77 години и открито споделя нейната формула, за да се чувства пълноценно.

Ето някои от съветите ѝ, за да се наслаждавате на всеки миг от живота.

Здравословното хранене е от жизненоважно значение за цялостното ни благосъстояние и макар Хелън Мирън да е съгласна с това, тя признава, че си позволява да има дни, в които хапва каквото си поиска.

"Поемете контрола върху храненето си и намерете това, което ви кара да се чувствате добре. Това, което слагате в тялото си, влияе на начина, по който се чувствате, така че започнете оттам. Не пушете цигари", казва Мирън.

Да бъдете физически активни е едно от най-добрите неща, които можете да направите за здравето си, но прекаляването с упражненията всъщност може да има някои нежелани последици за тялото ви.

Хелън Мирън не е от знаменитостите, които обичат да се потят във фитнеса, вместо това предпочита тренировки с ниско въздействие.

"Моето нещо по отношение на упражненията е да имат лекота.''

Все повече известни личности отказват да следват нереалистичните стандарти за красота и Хелън Мирън определено се нарежда сред тях.

"Аз съм стара! Изглеждам по този начин. И това е прекрасно. Опитвам се да изглеждам колкото се може по-добре. И да, ако можех бих искала да изглеждам с 20 години по-млада, но това не е целта ми и никога няма да бъде.''

Възрастта на разума

Хелън вярва, че ключът за красотата се крие в простичките неща и на по-дълбоко ниво подчертава, че няма желание да връща часовника назад или да променя нещо във външния си вид.

''Реалността е, че с възрастта тялото ви се променя, но научавате толкова много с времето. Просто трябва да го приемете и да осъзнаете, че във всяка възраст има предимства и недостатъци. Избирам да се примиря с ползите, които идват с възрастта и какво тя прави с тялото, кожата и духа ми“, заявява тя.

"Времето, което отделям да се грижа за кожата си, е пет минути. Свалям грима си с почистващ продукт, след това наплисквам лицето си с вода и се подсушавам с хавлия.''


''Рициновото масло е невероятно. Използвам съвсем малко от него за коса, вежди, мигли и нокти.''

Самооценка и възприятия

''Истината е, че повечето хора не сме красиви. Отдавна казвам, че трябва да намерим друга дума за ''красота'', тъй като тя неизбежно поражда неудовлетворение и неувереност. Може би трябва да я заменим с думата ''характер'', защото става дума за това.''

Малко известно е, че Хелън е нудист и намира ходенето на плаж сред други голи хора за ''равностойно и освобождаващо''.