Как да се погрижим за кожата на краката си през студените дни

  • Сподели:
Как да се погрижим за кожата на краката си през студените дни

В студените дни повечето хора пренебрегват грижата към кожата на краката си, която постепенно започва да губи своята еластичност, мекота и цвят, като става суха, груба и започва да се напуква, под напора на всекидневните неблагоприятни условия на които е подложена.  

Ще ви разкрием няколко домашни терапии, чрез които да стимулирате кръвообращението и омекотите кожата на краката си.

За целта ще са ви нужни по-долу изброените съставки, както вана за крака или друг съд, в който бихме могли да накиснете краката си за няколко минути. 

Кокосово мляко, алое вера и портокалова кора
Затопляме водата в съда, в който ще поставим нашите крака и към нея добавяме 100 мл кокосово мляко, което ще придаде допълнителна мекота на кожата ни и ще я направи по-еластична и сияйна.

Към тези съставки добавяме и 1 с л течно алое вера, което ще възстанови кожата ни, то притежава много лечебни свойства и е подходящо при напукана и раздразнена кожа. Накрая прибавяме и настъргана кора от два броя портокали, след което разбъркваме отварата и си потапяме краката в нея. В тази смес можем да държим краката си около 30 минути, след което ги изплакваме и подсушаваме. Тя действа антибактериално, почистващо, тонизиращо, успокояващо и подхранващо.

Морска сол, сода и мед
Приготвяме тази отвара, като предварително изсипваме топла вода и към нея прибавяме следните съставки – 1 ч чаша морска сол, 2 с л мед и 3 ч л сода. Тази терапия ще почисти от мъртвите клетки кожата на краката ни, като възстанови тяхната еластичност и гъвкавост. Медът от своя страна ще придаде на кожата ни мекота и по-здравословен тен.

Витамин Е, грейпфрут и зехтин
Тази терапия приготвяме отново в съд със топла вода, в който разтваряме ампула витамин Е, който се грижи да подържа кожата на краката ни здрава и млада. Витамин Е помага и срещу напуквания на петите и стъпалата, като прави кожата стегната и гладка. После добавяме кората от настърган грейпфрут, която също съдържа безброй полезни витамини и минерали, които действат благоприятно на нашата кожа.

Накрая прибавяме и 2 с л зехтин, който ще омекоти грубата, изпръхнала и напукана кожа и ще възвърне еластичността ѝ. Разбъркваме всичките съставки и потапяме краката си в тази отвара. В нея можем да ги държим около 20-30 минути, след което ги измиваме хубаво и подсушаваме в допълнение, можем да ги намажем и с крем за крака.