Марта Стюарт става най-възрастният модел на корицата на Sports Illustrated за бански костюми

  • Сподели:
Марта Стюарт става най-възрастният модел на корицата на Sports Illustrated за бански костюми

Марта Стюарт излиза на корицата на Sports Illustrated Swimsuit Issue на 81 години и по този начин се превръща в най-възрастната жена, която някога го е правила. Мотивацията ѝ? "Да покажа на хората, че една жена на моята възраст все още може да изглежда добре и да се чувства добре".

През годините Марта Стюарт е украсявала кориците на много списания, включително и тази на своето собствено Martha Stewart Living, но сега тя открива нови хоризонти, като става най-възрастната жена, която някога се е появявала на корицата на Sports Illustrated за бански. Преди това отличието принадлежеше на Мей Мъск, която тогава беше на 74 години. 

Бизнес дамата и телевизионна водеща разказва, че е свалила задръжките си и (повечето) дрехите си за снимките за корицата.
Развлекателна домакиня, гуру в стила на живот, телевизионна личност, издател, хитър предприемач, превърнал се в престъпник, неправдоподобна най-добра приятелка на Снуп Дог - това са етикети, които Марта сменя толкова ловко, колкото жонгльор. Устоявайки на опитите да бъде набедена или злепоставена, Стюарт оцелява, дори процъфтява, "не като свръхжена", както веднъж се изрази Джоан Дидиън, "а като обикновена жена".

Какво ви даде кураж да позирате?

- Всъщност това беше доста голямо предизвикателство. Трябваше да се уверя, че съм готова да позирам по бански. Това изискваше малко суета, но и малко увереност. Помислих си: "Ако се чувствам достатъчно добре физически и психически, за да направя такова нещо, значи е дошъл моментът".

Изискваше ли много подготовка?

- Все още съм здрава, косата ми е хубава, а кожата ми изглежда добре. Що се отнася до филтрите, забравете за тях. Спазвам срещите с Марио Бадеску. Правя това веднъж месечно религиозно в продължение на 40 и няколко години.

А тялото ви?

- По принцип имах два месеца, за да се уверя, че се чувствам достатъчно добре от начина, по който изглеждам. Ако ми се струваше, че талията ми е прекалено голяма или че съм прекалено слаба, нямаше да го направя. Но след като тренирах пилатес три пъти седмично, смятах, че съм готова. Освен това отидох в солариума и си направих много лек спрей тен - нещо, което никога не бях правила.

Имаше ли физически предизвикателства по време на снимките?

- Трябваше да нося девет различни бански костюма. Хората от снимачния екип наричаха гърдите ми ''момиетата''. Никога през живота си не съм наричала гърдите си "момичетата". Мразя такива неща. Трябваше да търпя в продължение на осем часа: "Изкарай това, пъхни онова". Все пак снимахме в Доминиканската република и си прекарах наистина добре.

Как се сдобихте със сексуална увереност, за да се справите?

- Това не е свързано толкова с явен секс, колкото със самоувереност, която започна още в детството ми. Когато дойде предложението, си помислих: "Мога да го направя. Не е нужно да се поддавам на условностите." Как иначе, като 81-годишна, щях да се убедя, че се чувствам добре, когато се обличам в бански костюм?

Има хора, за които нищо не е толкова възбуждащо, колкото вашата компетентност на работното място. Какво мислите за това?

- Току-що се върнах от четири часа и половина в пекарната Breads на Юниън Скуеър. Трябваше да изпека хала във формата на корона - нещо, което никога преди не бях правила. Когато приключих, този хляб изглеждаше по-добре от версията на пекаря. Но аз съм учител и нещо като творец.

Творец, който прави месенето на тесто да изглежда секси?

- Гордея се с това, че мога да ви покажа физически и словесно как да правите нещата.

Флиртувате ли?

- Разбира се, че флиртувам. Не съм срамежлива. Намирам някои мъже за много привлекателни. Ако съм на социално събитие, ще се погрижа да заговоря мъжете, които изглеждат привлекателно.

Преди около година се пошегувахте с Челси Хендлър, че чакате приятелките ви да умрат, за да се нахвърлите върху съпрузите им. Поддържате ли думите си?

- Не ги оттеглям. Но, първо съпрузите са склонни да си отидат първи и второ, наистина предпочитам по-млади мъже.

Позирахте ли по бански, за да се противопоставите на образа, който някога е изглеждал строг? Ребрандирате ли се?

- Не, това е част от непрекъснатото ми самоусъвършенстване - наричам го образование. Един от моите девизи в продължение на много години беше: "Когато спреш да се променяш, приключваш".

Изглежда споделяте това убеждение с Мадона. И все пак, когато Мадона, която е на 64 години, се появи на наградите "Грами" през февруари с лице, на което се виждаха следи от козметична процедура, тя получи много критики. Досега вие не сте го направили.

- Никога не бих се сравнявала с човек като Мадона. Тя е талант като никой друг. Но като изпълнител тя трябва да продължава да се преоткрива. А за нея е много по-трудно да се променя, без да пипне лицето си. Аз не искам да правя това. Но има и още една много голяма разлика между мен и Мадона: тя носи остри сутиени и странни дрехи. Аз ви уча как да разточвате тесто.