Супермоделът Хелена Кристенсен разкрива своите тайни за красота

  • Сподели:
Супермоделът Хелена Кристенсен разкрива своите тайни за красота

Супермоделът Хелена Кристенсен за почистването на кожата, перфектното червено червило и петминутната си сутрешна рутина.
През 90-те години на миналия век тя става популярна като един от първите супермодели. Сега, на 54 години, тя по-често се потапя в природата или в благотворителната си дейност.

За това как се събужда сутрин
Имам прекрасно малко куче, което по някое време сутрин започва да ме буди. Събуждам се с нейното подсмърчане и облизване - това е първият момент, в който отварям очи. Наистина се опитвам да бъда дисциплинирана по отношение на сутрешните и вечерните си рутини, особено що се отнася до кожата ми.

Научих рано, че е разумно да се грижиш добре за кожата си. Масажирам кожата на лицето си, за да я събудя и да стимулирам притока на кръв. Същото правя и по тялото си. Звучи времеемко, но това се превърна в нещо органично, което не отнема повече от пет минути.

За плуването в студена вода
Ако сте любител на студената вода или плуването, тогава го правете всеки ден, защото има редица ползи. Откакто започнах да се потапям в студена вода, да приемам хранителни добавки и да водя повече или по-малко балансиран, здравословен живот, не съм имала настинка. Наистина вярвам, че влизането в студена вода помага за лимфния дренаж и кръвообращението, както и за активирането на тялото и мозъка. 

За рутинната ѝ грижа за кожата
Винаги съм била привърженичка на маслата и серумите. Кожата ми за щастие е доста здрава и издръжлива и може да понесе много - в този бизнес трябва да го прави. Като си помисля през какво е преминала през всичките тези години... Кожата ми е жадна за хидратация.

Малко си падам маниак, когато става въпрос за съставките на продуктите. Доброто здраве на кожата и червата е свързано с това да сме на върха на противовъзпалителните съставки и храни.

За новата прическа
Косата ми расте много бързо, за което съм благодарна, но расте доста буйно! Обичам дългата коса, намирам я за красива и женствена - има нещо в нея, но е свързана с много поддръжка и работа.

Как поддържа кожата си сияйна
През целия ден, ако съм навън, нося със себе си малки шишенца с масло и го използвам върху пръстите и лицето си. Също така пръскам върху кожата си хидратиращи води. Това е, от което кожата ми се нуждае през целия ден. Никога не използвам тежки коректори, фон дьо тени или пудра. Винаги съм била привърженик на това да оставя кожата да диша.

За уелнес хитрините
Пребиваването сред природата е това, което ме прави дълбоко благодарна, смирена, радостна и любопитна. За да се чувствам силна и здрава, както в духа, така и в тялото си, престоят сред природата ми помага. Движете се, ходете, катерете се, скачайте в студени реки или дишайте чист въздух, усещайте вятъра и слънцето - стихиите имат толкова много здравословни ползи.

Има и витамини и хранителни добавки, които са от съществено значение. В определен момент всяка година отивам да проверя нивата на витамините си, което е наистина добър начин да научите от какво може да имате нужда. 

Бъдете активни, пийте вода, старайте се да избягвате стреса - макар че кой може да избегне стреса?

За най-добрия съвет за красота, който е получавала
Все още не използвам четки върху лицето си, за да нанасям грим. Използвам само върховете на пръстите си. Освен това използвам и кремове, а не пудри. Първият човек, който е работил върху модели, използвайки този метод на нанасяне, е Стефан Маре, който заедно с Питър Линдберг създаде много от любимите ми истории за Vogue. Маре действаше по някакъв фин, естествен начин, като улавяше прекрасно светлината и така снимките изглеждаха ''живи''.

За любимите ѝ упражнения
Занимавам се с бокс от 18 години, имам личен треньор, но това не означава, че се боксирам всеки път, когато тренирам - правим това на всяка четвърта или пета сесия. През останалото време набираме малки мускулни групи, правим ги по-силни и усъвършенстваме зони. Много кардио, разтягане и отваряне на бедрата. Всички те работят заедно, за да изградят по-силно тяло и да поддържат мускулите активирани.

За това какво би казала на по-младото си ''Аз''
Мисля, че успях да се справя доста добре, заради възпитанието си, но бих казала: "Дръжте краката си здраво стъпили на земята и главата си високо изправена. Бъдете уверени в себе си и преминете през това пътуване с много самоирония и хумор.''

Когато идваш от Дания, те насърчават да гледаш на всички малки неща, които са важни и красиви, които те правят щастлив. Не става въпрос за големите неща.

Целта е да останеш скромен.

Тайната ѝ за добре изживян живот
Бъдете колкото е възможно по-близо до природата - отдайте се на всичко, което тя може да предложи. Това означава да приготвите храната си сами, да се храните, да намирате естествени продукти - всичко върви ръка за ръка. Всичко започва с природата и - което е болезнено - ще завърши с нея.