Тенденцията "лате грим" е нов поглед към бронзовата красота

  • Сподели:
Тенденцията "лате грим" е нов поглед към бронзовата красота

Лате гримът - лекият подход към летния бронзов цвят - е толкова пристрастяващ, колкото и ежедневната доза кофеин - и бързо доминира със своята модерна привлекателност на богиня.

"Лате гримът е точно това: грим, който се фокусира единствено върху нюансите на кафяво и нюд", казва гримьорът Кейти Мелинджър, която изтъква достъпността на тенденцията като ключов фактор за нейната популярност. "Тя е супер постижима и лесна за изпълнение. Освен това може да се приложи за всеки тон на кожата."

Естетиката, предизвикана от социалните мрежи, първоначално е измислена от създателката на съдържание Рейчъл Риглър, която използва визията на гримьорката Таниел Джай от 2018 г. като вдъхновение за своето нестандартно, а сега и вайръл определение на тенденцията. "Абсолютно обожавам името "лате грим" - то перфектно улавя същността на стила", казва Джай.

"В него има една непринудена, младежка роса, която се харесва на повечето и е идеална за лятото", казва гримьорът Каролина Дали. "Това е продължение на тенденцията за монохромен грим, която обичаме от няколко сезона".

Какво представлява тенденцията за лате грим?
Лате гримът е бронзов грим, напомнящ на лате. Той залага на бронзови и кафяви тонове, в зависимост от нюанса на кожата ви. Можете да променяте цветовете, които използвате, в зависимост от тена на кожата си и нейните подтонове, но крайният резултат трябва да е блестящ и кофеинов!

В неотдавнашно видео в TikTok моделът и инфлуенсър Хейли Бийбър запозна феновете си със стъпките на своята лате визия. Запазените марки на тенденцията бяха налице - от бронзанта, нанесен под фон дьо тена, до тежкия контур. Все пак тя го смеси малко, като съчета традиционния подход към модата с някои от собствените си продукти.

Как да си направим лате грим?
Както при всеки грим, голяма част от него зависи от вас и от това какво работи най-добре с кожата ви и продуктите ви, но основата на лате грима е нанасянето на бронзант. 

След като нанесете основния слой върху кожата си, можете да контурирате с още бронзови нюанси, за да подсилите блясъка. За очите използвайте същите нюанси, като запазите всичко в рамките на същата бронзова и медна цветова палитра. Ако не искате чак толкова блясък, можете да изберете по-малко металически нюанси и да използвате повече кафяви нюанси, наподобяващи приглушено лате.