Блондинката ''Кобейн'' - новата тенденция балеаж за есен/зима 2023 г.

  • Сподели:
Блондинката ''Кобейн'' - новата тенденция балеаж за есен/зима 2023 г.

Лондонските модни рецептори носят перфектния преходен нюанс за новия сезон.

90-те години на миналия век - ерата на шика, Spice Girls и супермоделите - отдавна са богат източник на естетическо вдъхновение - от кафявото червило за устни, което напоследък почти всички носят в Instagram, до карго панталони в стил All Saints. И именно там откриваме и най-търсения цвят за корените на косата това лято. По-конкретно, върху русия цвят на косата на покойната гръндж икона Кърт Кобейн.

"Кобейновото русо" сега е предпочитаният цвят за лондонския cool set, а също и перфектният преходен нюанс за остатъка от лятото и за посрещане на есента. "Характерно за него е, че има контрастни корени, които вместо да се подчертават, се отличават с големи златисто руси кичури по цялата коса", казва Зоуи Ъруин, посланик на цветовете и тенденциите в Matrix.

Палитрата от по-топли руси тонове придава обем, плътност и жизненост на косата, което я прави особено подходяща за тънка коса. Ако ви допада ярката гръндж естетика, която носеше Кърт Кобейн, тази е за вас. Но нейната универсалност означава, че можете да я носите и перфектно стилизирана за събитие, както демонстрира актрисата Сиена Милър.

Според Ървин "Кобейновото русо" е новият плажен балеаж. Промяната е предизвикана от поколението Z, което предпочита по-топлото русо пред по-финото, целунато от слънцето. Но това не означава, че тази тенденция е подходяща само за по-младото поколение. "Кобейновото русо" е остроумно и готино и подхожда на всички възрасти и естетика. Достатъчно е да погледнете стари снимки на Дрю Баримор, Кортни Лав и Каролин Бесет-Кенеди, за да се вдъхновите: елегантни и същевременно непринудени", казва Ървин.

За да създадете тази визия, Ървин обяснява, че трябва да приберете корените и да изсветлите косата на различна височина, за да определите прическата. След това нанесете професионален гланц за коса, за да придадете топъл ванилов тон и огледален блясък.

Идеално за всички текстури и прически, "Кобейновото русо" е най-лесният за поддържане и безпроблемен начин за боядисване на косата. Нищо чудно, че лондонските момичета се насочват към него.