Ума Търман поведе звездите в Кан

  • Сподели:
Ума Търман поведе звездите в Кан

Официалният плакат за фестивала включва актрисата Катрин Деньов, създаден от Лионел Авиньон и Стефан дьо Виви в Hartland Villa по кадър на Джак Гарофало по време на снимките на La Chamade. Плакатът е избран, за да отдаде почит на Деньов за нейния принос към изкуството.

76-ият филмов фестивал в Кан започна със сериозно начало вчера и журито, ръководено от Рубен Остлунд, ще има нелеката задача да присъди главната награда на филм от един особено богат списък.

В тазгодишната официална селекция има много известни имена, сред които бившият двукратен носител на "Златна палма" Кен Лоуч ("Вятърът, който тресе ечемика" и "Аз, Даниел Блейк"), както и Вим Вендерс, Нани Морети, Нури Билге Джейлан и Хирокадзу Коре-еда, които съответно са спечелили голямата награда в Кан за филмите "Париж, Тексас", "Стаята на сина", "Зимен сън" и "Крадци на магазини". Филмовият фестивал в Кан продължава до 27 май.

Ума Търман и синът ѝ впечатлиха с приликата си на червения килим.

Актрисата и Левон Роан Търман-Хоук са гости на церемонията по откриването на събитието, което започна във вторник и присъстваха на червения килим на прожекцията на филма "Жана дю Бари".
Елегантна в рокля пепел от рози с червена пелерина на Christian Dior и бижута на Chopard, 53-годишната актриса, не отстъпваше на 21-годишния си син, чийто баща е бившият съпруг на Ума - актьорът Итън Хоук. Другите две деца на Търман са 24-годишната Мая Хоук и 10-годишният Луна Търман Бусон.

Музата на Тарантино от филмите ''Криминале'' и ''Kill Bill'' има четири продукции, които ще дебютират през следващата година, включително "Старата гвардия 2", заедно с Чарлийз Терон.

Итън Хоук също ще бъде в Кан за премиерата на филма "Странният начин на живот", разказващ за гей романс между двама каубои, заедно с Педро Паскал и режисиран от Педро Алмодовар.

Синът им Левон, който също е актьор и е участвал във филми като "Претъпканата стая" и "Грозното място", беше елегантен в черен смокинг и папийонка, застанал гордо до майка си. Той не за първи път посещава фестивала, тъй като преди това беше заснет на червения килим през 2017 г.
Левон е тръгнал по стъпките на родителите си, подобно на по-голямата си сестра Мая, която имаше главна роля в сериала на Netflix ''Stranger Things'', както и в неотдавнашния филм "Отмъщението".