Сам срещу небето - Педро Паскал

  • Сподели:
Сам срещу небето - Педро Паскал

Пътят към успеха на Педро Паскал, звездата от хитовия телевизионен сериал ''The Last Of Us'', е наслоен с трудности и предизвикателства. Преди да се превърне в разпознаваем и харизматичен телевизионен герой, той трябва да напусне родината си и да смени работата си повече от десет пъти. Всичките му усилия обаче си струват и късметът му се обръща след ролята в "Игра на тронове"

Педро е родом от Чили, но семейството му се премества в Съединените щати когато той е на две години. На родителите му се налага да напуснат страната, заради диктатурата на Пиночет. Първоначално получават политическо убежище в Дания, но в крайна сметка се установяват в САЩ. Актьорът не забравя за своя произход и споделя мислите си за живота на имигрант:

"Ти си гост тук. Не  бива да привличаш твърде много внимание към себе си. Имаш още какво да доказваш, а това не може да стане чрез демонстрация или арогантно поведение".

Любовта, която Педро изпитва към семейството си, е дълбоко чувство, с което актьорът живее през целия си живот. Той си спомня за майка си, детският психолог Вероника Паскал Урета, с топлота: 

"Винаги ме е подкрепяла безусловно, никога не е била параноична майка. Винаги съм имал чувството, че тя ще ми помогне и ще е до мен."

Бащата на Педро - Хосе Балмаседа Риера - е лекар в сферата на фертилността и раждаемостта. Актьорът споделя шеговито: "Мечтата ми да стана актьор? За това обвинявам баща си."

Преди да се превърне в звезда от световна величина, Педро е трябвало да работи усилено - явявал се на прослушвания, участвал в театрални постановки, работил като сервитьор. През 1993 г., когато е тийнейджър, заминава за Ню Йорк и посещава театрално училище. По онова време не може да разчита на подкрепата на семейството си, тъй като те трябвало да се върнат обратно в Чили. През 1999 г. майката на Педро се самоубива и той трудно се справя със загубата ѝ. В нейна памет актьорът променя фамилията си от Балмаседа на Паскал и посвещава всеки успех на своята майка.

"Нищо от това, което постигнах и това, което съм днес, нямаше да е истинско, ако не беше тя." 

Някои от телевизионните продукции, в които Педро участва са: ''Игра на тронове'', ''Наркос'', ''Мандалорецът'', ''The Last Of Us'', а филмовата му кариера включва над 20 заглавия.

Докато се явява на кастинги среща предразсъдъци, заради името си Педро и за кратко време използва Александър - името на един от любимите му филмови герои - Фани и Александър. "Бях готов да направя абсолютно всичко, за да работя повече'', казва актьорът.

Педро е близък приятел със своя колега Оскар Айзък. Двамата са приятели от 2005 г., когато са били заедно на Бродуей. Паскал го нарича саркастично "малкия брат, който никога не съм искал". Оскар също се шегува с Педро, описвайки отношенията им: "Той е обсебен от мен. Опитвам се да се измъкна от него, а той ме намира навсякъде. Дори когато си сменям номера, той пак успява да го открие - това е болест". Двамата се събират заедно за празници и често публикуват свои снимки. Педро е близък и с актрисата Сара Полсън, с която се запознава в Ню Йорк.

Паскал наистина цени семейните връзки и това се разбира от публикации със снимки с племенниците, сестрите и баща му. Семейството и възпитанието от родителите му определено са оставили отпечатък върху него. Паскал е един от малкото личности, които говорят открито за правата на ЛГБТ и правото на жените да правят аборт. По-малката му сестра, Лукс, е актриса и транссексуална активистка. В интервюта тя споделя, че Педро ѝ е оказал невероятна подкрепа, за да формира идентичността си. Що се отнася до интимните му отношения и това дали е във връзка с някого, 47-годишният актьор казва:

''Връзките изискват много енергия - както физическа, така и емоционална. Изискват време, отдаденост, търпение, грижа, обръщане на внимание. Искам, ако бъда с някого, да мога да го направя щастлив.''