Дуа Липа става гост-дизайнер на Versace - и колаборацията ѝ ще дебютира в Кан

  • Сподели:
Дуа Липа става гост-дизайнер на Versace - и колаборацията ѝ ще дебютира в Кан

Дуа Липа и Versace обявиха, че обединяват творческите си сили за съвместен дизайн на дамската колекция Versace High Summer ''La Vacanza''.

Липа завладя света на модата и от съпредседател на тазгодишната Met Gala по-рано тази седмица стана съавтор на колекция за Versace. Сътрудничеството, което ще пресъздаде "чувствата и цветовете" на лятото, ще дебютира в Кан по време на ревю, насрочено за 23 май. Макар и да не е официално част от програмата на филмовия фестивал в Кан, ревюто ще се състои малко след това на място, което предстои да бъде потвърдено.

Колекцията "La Vacanza" ще бъде налична в магазините и на уебсайта на марката веднага след шоуто.

Истинска муза на Versace, Дуа Липа се превърна в постоянна част от първите редове на модната къща, в лице на кампаниите ѝ и дори в модел на колекциите на подиума (тя откри и закри шоуто в Милано за пролет/лято 2022 г.). Тя описа сътрудничеството като ''мечта''. 

"Абсолютно съм развълнувана, че заедно с Донатела създадохме дамската колекция "La Vacanza" за Versace. Донатела и аз изградихме толкова силна връзка през годините и съм благодарна за подкрепата, която получих от нея и целия екип от самото начало на кариерата ми. Много се гордея с тази колекция. Нямаме търпение да ви покажем какво сме създали!"

Донатела също сподели вълнението си:

 "Винаги съм се вдъхновявала от съвместния процес на проектиране. Работата с Дуа по тази колекция е много вълнуваща и аз обожавам динамиката помежду ни. Дуа е силна, безстрашна и свободна, а творческата ѝ визия е изключителна. Лятото е вълшебно време. Ще уловим това усещане и цветовете на това време от годината с едно наистина специално и интимно модно ревю в Кан."