Дебютът на Шакира на Met Gala 2024

  • Сподели:
Дебютът на Шакира на Met Gala 2024

Носителката на "Грами" се качи на емблематичните стълби в музея на изкуствата ''Метрополитън'' в Ню Йорк за първата Met Gala в живота си и беше като красива червена роза току-що откъсната от ''Градината на времето''.

В понеделник, 6 май, 47-годишната Шакира направи своя дебют на Met Gala в огнено червена рокля на Carolina Herrera, която излъчваше фламенко атмосфера с драматичния си шлейф и пелерина с обемни ръкави, наподобяващи абстрактна роза. Визията се отличаваше и със секси висока цепка на бедрото, отворен гръб, дълбоко деколте и разкриващи разрези отстрани. В предната част на роклята беше прикрепена диамантена украса с червен камък, която придаваше блясък.

Поп звездата, която позира на червения килим заедно с творческия директор на Carolina Herrera Уес Гордън, допълни визията си със семпли червени токчета на платформа и диамантено колие. Косата ѝ беше оформена в характерната за изпълнителката прическа.

За визията за Met Gala 2024, която е създал за едноименната поп легенда, творческият директор на Carolina Herrera Уес Гордън, казва, че целта му е била Шакира да се чувства като най-добрата своя версия. През последните няколко месеца двамата непрекъснато обсъждат как точно да се случи това. След безброй много имейли, телефонни разговори и посещения в дома ѝ в Маями двамата се спират на следната концепция: елегантна, аленочервена рокля с геометрични изрязвания и пелерина, за направата на която са използвани малко под 100 метра плат. Според Гордън изрязаните части са това, което наистина прави роклята ѝ ''Шакира''. "Невероятно е да работиш и да създаваш дреха за Шакира, защото нейната чувствителност към движенията и осъзнаването на тялото е наистина изключителна. Линията, по която винаги се стремя да вървя в Herrera, е между модерно и изчистено и драматично и елегантно. Смятам, че тази конкретна рокля и перелина го доказват.''

Тази година изложбата на Института за костюми включва около 250 тоалета, обхващащи повече от 400 години история на модата.

Сред изложените експонати са бална рокля от копринен сатен на Чарлз Фредерик Уърт от 1877 г., английски тоалет от елизабетинската епоха през XVII в. и модели на някои от най-известните имена в модата, сред които Елза Скиапарели, Ив Сен Лоран, Кристиан Диор и Юбер дьо Живанши.