Dolce & Gabbana доказват силата си на Седмицата на модата в Милано

  • Сподели:
Dolce & Gabbana доказват силата си на Седмицата на модата в Милано

Dolce & Gabbana предложи редица визии, вдъхновени от смокинга, на Седмицата на модата в Милано, където италианската луксозна марка представи колекция дамски облекла в предимно черно за следващата есен.

Ревюто за сезон есен/зима 2024 г., наречено "Смокинг", бе открито с изрязани сака и поли, разкроени отпред, последвани от тоалети и палта, вдъхновени от официалното облекло. Моделите носеха колани с къси панталони до коляното или панталони тип "цигара", халтета и жилетки, вдъхновени от смокинг саката и бродирани дантелени рокли.

С почти четири десетилетия опит зад гърба си Доменико Долче и Стефано Габана продължават да утвърждават майсторството си в модата с колекцията за есен-зима 2024-2025 г., която прославя характерния им стил, като същевременно прегръща същността на вечната елегантност.

През последните години дуото пое по пътя на усъвършенстване на собствените си почерци, превръщайки повторението в добродетел и усъвършенствайки основните елементи, които определят техния личен и разпознаваем стил. Този ангажимент към изработката и последователността е очевиден във всеки аспект на последната им колекция.

За есента Dolce & Gabbana избра да обърне внимание на смокинга, обявен за "върховен символ на чист стил". Според тях простотата и класицизмът на смокинга го правят вечен и свободен от ограниченията на времето. Ревюто се откри със сако "Спенсър", деликатно ушито с набрани сатенени ревери. Оттук нататък колекцията изследва вариациите в дължината на подгъва, ширината на ревера и височината на изрезите, демонстрирайки щателното внимание на дизайнерите към детайлите.

В цялата колекция смокингът остана в центъра на вниманието, като свидетелство за сарториалната прецизност на Dolce & Gabbana и ценен урок за начинаещите дизайнери. В модния пейзаж, белязан от постоянни промени и преоткриване, дълголетието на Dolce & Gabbana е доказателство за силата на ясната, уникална гледна точка - ангажимент към вечния стил, който надхвърля тенденциите и издържа проверката на времето.

Тоалетите продължиха да се заиграват с мъжките костюми и елементите на дантела под дрехите - деконструирани смокинг гащеризони се носеха върху оскъдни сутиени, копринени блузи надничаха изпод блейзери, а някои модели носеха класически бели ризи и папийонки към костюмите си.

Супермоделът Наоми Кембъл закри дръзкото ревю.