Шоуто на Dolce & Gabbana: ода за жените от всички възрасти и размери

  • Сподели:
Шоуто на Dolce & Gabbana: ода за жените от всички възрасти и размери

Грация, очарование и характерните кодове на Dolce & Gabbana определят същността на уверената и съблазнителна жена.

Колекция, в чийто център са красивите силуети, вечната елегантност на 60-те години на миналия век, пищните текстури и завладяващото взаимодействие на черното и бялото.

Обявена за ода за жените от всички възрасти и размери, Доменико Долче и Стефано Габана почерпиха вдъхновение от най-запалените си клиентки за ревюто на Dolce & Gabbana за пролет/лято 2024.

Ревюто беше озаглавено "Жени''
"Искаме да отразим как изглежда чувствеността в реалния живот, затова се обърнахме към клиентките на Alta Moda", каза Стефано Габана в предговора, визирайки жените, които купуват линията на марката, изработена по поръчка. Резултатът е колекция, озаглавена Women. "Това е почит към всички жени. Искаме да отпразнуваме женствеността и чувствеността, както и всичко, което принадлежи на жените", обясни Доменико Долче.

Актьорският състав беше на фокус
Габана заяви, че темата на ревюто е намерила отражение в актьорския състав. "Не искаме да изглежда така, сякаш е само за поколението на социалните мрежи. Искаме да се обърнем към жените от всички възрасти, затова не сме избрали само нови лица, а и утвърдени модели." Списъкът включваше Наоми Кембъл, Ашли Греъм, Ирина Шейк и Мариакарла Босконо, които се присъединиха към такива като Мона Тугард и Витория Черети. "Искаме да отпразнуваме по-зрелите жени. Всички говорят за новите поколения, но е важно да обърнем внимание на жените от всички възрасти и форми", допълни Долче.

Колекцията се позовава на модата от 90-те години на миналия век
Продължавайки проучването на архивите си от 90-те години, започнато от Ким Кардашиян преди два сезона, дизайнерите приложиха темата за възрастта и размера към предимно черно-бели шивашки рокли и комбинезони. "Има по малко от всичко, защото ако погледнете жените на различна възраст, те избират едни и същи видове дрехи, но ги носят по различни начини", казва Габана. "Останахме верни на визията си и работихме върху това да я направим съвременна, като се съсредоточихме върху формите и кройките", обясни Долче.

Колекцията е основана в универсална кройка
"Наистина си поиграхме с кройките и материите, за да направим дрехите перфектни. Те са много чувствени и много женствени, независимо от това кой ги носи. Те са много конструирани, но са небрежни", каза Долче, подчертавайки вниманието към кройката, което прави марката предпочитана за разнообразна клиентела. "Идеята е да накараме всяка жена да изпъкне с това, което е. Не става въпрос за възраст или размер, а за индивидуалност", добави той.

Колекцията възхвалява италианската женственост
Както винаги, Италия беше в ролята на муза. "В Италия жените винаги се стремят да бъдат добре облечени. Те не преувеличават с нищо - а всичко е точно както трябва", казва Долче. "Може би става дума повече за стил, отколкото за това, което се смята за мода", разсъждава Габана. "Искаме да останем верни на това, което Италия и женствеността означават за нас: завистта на всички останали; това, което Италия може да предложи по отношение на обличането."

Напомняйки силуетите от 60-те години на миналия век, колекцията е вярна на кодовете на D&G. Мотиви като дантела, полка точки, чорапи, колани с жартиери, корсети и воали прескачаха между облеклата и бельото, а последователното използване на прозрачни материали възвеличаваха същността на съблазнителната жена на D&G.

Наоми Кембъл открадна шоуто на Седмицата на модата в Милано.

Емблематичният супермодел се разходи по подиума в черно бельо и прилепнала по тялото прозрачна слип рокля.
От първия ред я наблюдаваха множество знаменитости, сред които Кайли Дженър, британският модел Роузи Хънтингтън-Уайтли и Хали Бейли, звездата от филма "Малката русалка".

Ашли Греъм дефилира в изцяло черен ансамбъл, а Ирина Шейк носеше диафанозирана слип рокля върху черно дантелено бельо.

Виж още