И Бог създаде Жизел...

  • Сподели:
И Бог създаде Жизел...

Жизел се завърна на червения килим с винтидж рокля Chanel на Met Gala 2023 г.

Минаха няколко години, откакто Жизел Бюндхен за последен път се появи на червения килим (последната ѝ поява беше на Met Gala през 2019 г.). По стъпалата на Met в онази вечер, обаче Бюндхен доказа, че се е върнала към най-добрата си форма след развода си с Том Брейди. Тя носеше пищна визия от архива на Chanel - колекция пролет-лято 2007 г. с наметало от пера и аксесоари на марката.

Ефирната рокля на бразилския супермодел, изрязана от бял копринен тюл и бродирана с вертикални ивици от пайети, беше булчинската визия в кутюрното ревю на Карл Лагерфелд за пролетта на 2007 г. на Chanel. Първоначално на подиума я носи Фрея Беха Ерихсен, но Бюндхен я облече за модна редакция същата година. В разговор с водещата на червения килим на Met Gala Ла Ла Антъни Бюндхен каза, че е видяла модела, спомнила си, че го е носила за една фотосесия, и веднага си помислила: "Това е тя." Но истинската звезда тук е широката пелерина, украсена с пера и цветя от камелия, която завършваше визията. 

Като дългогодишна муза на Лагерфелд - Бюндхен не само е дефилирала по подиумите на Chanel безброй пъти през кариерата на дизайнера, но и е била лице на марката в модни и парфюмни кампании - супермоделът използва възможността да размишлява върху някои от любимите си спомени от дизайнера.

"Трудно е да се избере нещо конкретно, просто защото обичам спомените с него и времето, което прекарахме заедно. Той беше джентълмен и прекрасен човек, винаги беше мил. Щастлива съм, че имам възможността да бъда тук, за да го почета."

Със знаковото си завръщане на червения килим на ежегодната Met Gala Бюндхен направи точно това.

Темата на тазгодишната гала вечер бе "Карл Лагерфелд: A Line of Beauty" отдавайки почит на живота и наследството на покойния творчески директор на Chanel.

Институтът за костюми описа изложбата за пролетта на 2023 г. като изследване на "творчеството на Карл Лагерфелд. Фокусирайки се върху стилистичния речник на дизайнера, изразен в естетически теми, които се появяват отново и отново в модните му облекла от 50-те години на ХХ век до последната му колекция през 2019 г., изложбата ще обърне внимание на уникалната методология на работа на родения в Германия дизайнер".

Изложбата показа допълнително около 150 дизайна на Лагерфелд, както и някои от неговите скици. Плавните линии на Лагерфелд обединяват неговите дизайни за Balmain, Patou, Chloé, Fendi, Chanel и едноименната му марка Karl Lagerfeld, създавайки разнообразно и плодотворно творчество, което няма аналог в историята на модата.