Камелията беше звездата в колекцията на Chanel

  • Сподели:
Камелията беше звездата в колекцията на Chanel

Chanel стартира последния ден от Седмицата на модата за есен-зима 2023-2024 г. с ревю в Grand Palais Éphémère, както е традиция за модната къща. Шоуто беше открито от модела Лоли Бахия и закрито от Риана Ван Ромпей. Колекцията се състоеше от 66 визии, които повтаряха характерните за Chanel кодове - от камелия до туид и нюанси на черното и бялото. 

Камелията беше звездата на колекцията
Камелията беше лайтмотивът на тази колекция и се срещаше както в целия сет, така и в колекцията за есен-зима 2023-2024 г. Цветето беше бродирано върху вечерен топ, отпечатано върху бризова рокля и украсяваше чифт обувки с нисък ток. Камелията се появи - сякаш разцъфнало - и върху скроено по мярка черно сако от туид или като деликатна шарка върху мек плетен пуловер. Зимното цвете, което е било толкова скъпо на Коко Шанел, беше истинската звезда на шоуто.

Пространството на цветното шоу
В центъра на подиума доминираше ефектна камелия с драматични размери, която преминаваше в цветове от розово до червено и показваше образи на актрисата Нана Комацу, звездата от късометражен филм, заснет от дуото Inez & Vinoodh, като препратка към френската сатирична комедия "Коя си ти, Поли Магу?". Минималистичният декор отразяваше характерното за Chanel черно и бяло, което намери отражение и в тази колекция.

Мъжките кодове
Колекцията можеше да се похвали с редица увиващи се палта с остра кройка и подчертани рамене, сака с плисирани къси панталони, палта на цветя, вдъхновени от денди тоалетите, и мъжки сака. Всичко това беше изпълнено в черно-бяла цветова палитра с розови нюанси като топли акценти. За есен-зима 2023-2024 г. Chanel влива доза кодове на мъжкото облекло с привкус от 60-те и 70-те години на миналия век. С други думи, видяхме една колекция, която беше в унисон с времето, носена от някои от моделите на момента, сред които Куанна Часингър-Потс, Адут Акеч, Оливия Винтен и Адуа Абоа.

Звездният първи ред
Пенелопе Крус доминираше на ревюто в син ансамбъл от туид, FKA Twigs в дълго, цветно палто, а София и Никол Ричи бяха облечени в ултрашикозни еднакви тоалети. Всички звезди бяха надлежно отбелязани и присъстваха на големия финал на сезон есен-зима 2023-2024 г. - модното ревю на Chanel.