Когато дизайнът е по-силен от логото: Чанта "Оригами"

  • Сподели:
Когато дизайнът е по-силен от логото: Чанта "Оригами"

Какво представлява чантата оригами? Израз на стил, който не пести от практичност и капацитет: дизайнерските модели, които се превръщат в изявление за есен 2023.

Отмина ерата на манията по онова крещящо голямо лого, което гръмко заявява на коя модна вяра сте се посветили. Вече няма инициали, покриващи кожата, или лъскава закопчалка, указваща модната къща. Неподписването определя новата идея за лукс, шепот и спокойствие, която се изразява чрез "красиво и добре направено".

И когато говорим за "добре изработено", имаме предвид не само използваната кожа от най-високо качество: дизайнът играе централна роля, тъй като е проектиран да отговаря на съвременните нужди, както и да изглежда привлекателно. Така се раждат чантите оригами - модели, криещи подписа, но ги разпознавате от пръв поглед заради иновативната им форма.

Зад нея всъщност се крие геометрично изследване, което позволява чантата да се сгъва, за да създава обеми и ъгли, докато придобие различна форма в зависимост от начина, по който се носи. Главният герой е дизайнът, а не името. Именно геометрията е тази, която изненадва със своите промени, за да бъде оценена. Така идеята за чантата със статут се оспорва, именно с експериментиране.

В началото е футуристичният Bao Bao на Issey Miyake, аксесоарът, създаден в знак на почит към музея Гугенхайм в Билбао, проектиран от Франк Гери през 1997 г. Съставен от серия PVC пластини, дизайнът напомня на японското изкуство за създаване на предмети от изкусно сгънат лист.

Не пластмасов материал, а кожа за новите предложения, които утвърждават чантата оригами като символ на тихия лукс есен-зима 2023 2024. Този сезон моделите са проектирани така, че да привличат вниманието, но и да са функционални, да се трансформират за максимална ефективност и следователно да са подходящи за съхранение на всичко необходимо. Сгъвки, които увеличават размера, иновативни форми за мини моделите, които изненадват с вместимостта си, и накрая обновен дизайн за класическите чанти тип "tote", които тук се превръщат в символ на визията. Да, защото чантите оригами са изявление за стил, при което дизайнът е по-силен от подчертаването на логото.

Тя беше видяна на есенно-зимните модни ревюта и отдава почит на ориенталската техника: представлява пазарска чанта (вече налична в няколко размера), която има централни гънки, позволяващи сгъването на чантата оригами, без да се повреди. Тя е една от най-модерните и следователно най-търсените и купувани чанти в момента в сайтовете за онлай търговия.