Осемте най-търсени прически за есента на 2023 г.

  • Сподели:
Осемте най-търсени прически за есента на 2023 г.

"Всеки иска освежаване след лятото, когато кичурите стават малко по-дълги или по-сухи от времето, прекарано на слънце и във вода", казва Фредерик Фекай, стилист на знаменитости и основател на едноименната си линия за грижа за косата. За щастие, тенденциите в подстригването през есента на 2023 г. са идеални точно за това.

Това е и най-подходящото време от годината, за да прегърнете смелостта и драматизма - два елемента, които са ясно изразени в мотивите на най-добрите подстрижки този сезон. Вместо тежки стилове, есента вдъхва нов живот на многопластовите кройки и заимства обемни техники от 90-те години. Както заявява фризьорът Лейси Редуей, "есента се наблюдава силно присъствие на буйни къдрици". Макар да очаква, че те ще се задържат през целия сезон, тя отбелязва, че текстурата е основен компонент на прическите за този сезон. 

Шаги боб
Дългият боб остава топ прическа благодарение на своята лекота и гъвкавост. Макар че вариантите често се променят в зависимост от тенденциите на сезона, тази есен подстригването е хит с рошавите версии, които станаха популярни през пролетта и лятото. 
Не е трудно да разберем защо тази интерпретация на класическата прическа продължава да бъде най-желаната в салоните.

Пластове на супермоделите от 90-те години
Подстригването тип "пеперуда" може и да е властвало през лятото, но със застудяването на времето тенденцията се измества към по-емблематични бухнали прически. Характерни за нея са обемните корени и фините пластове, а тази есен прическата от 90-те се завръща и е по-голяма от всякога.

Обичан от супермоделите по време на ключовата епоха и от създателите на TikTok днес, базираният в Ню Йорк фризьор на знаменитости Адам Маклай казва, че подстригването и стилът са във възход през следващия сезон. Макар да изисква малко повече грижи, като сушене със сешоар, Mаклай уверява, че правилните продукти ще опростят стъпките и ще спестят време за стилизиране. 

Дълъг бретон
Сезон след сезон бретонът продължава да бъде модерен начин за бърза промяна на съществуващата прическа. Независимо дали имате къдрава, фина, вълнообразна или гъста коса, бретонът може да бъде идеалният аксесоар, с който да допълните визията си. Този стил изисква по-малко ангажираност в сравнение с други стилове бретон.

"Някои прически изискват по-честа поддръжка, за да запазят формата си, докато други могат да израснат по-елегантно", казва Ким. Последното със сигурност важи за бретона тип "завеса", благодарение на по-голямата му дължина и различната му форма.

Италиански боб
Ако забелязвате темата за текстурата, особено при прическите тип боб този сезон, сте на прав път. "Текстурните детайли са това, което прави всеки вид боб различен и уникален", казва Ким. Италианската версия внася в класическата прическа едри тъпи краища и ѝ придава въздушен обем, който не е тежък или твърде въздушен. Макар че с него са се снимали няколко знаменитости като Кая Гербер, а отскоро и Зендая, италианският боб се движи с пълна сила през есента.

"Прическата предлага много гъвкавост за оформяне и най-важното е, че има и движение", отбелязва стилистката.

Преработено Pixie
Според Фекай пиксито получава модерен привкус, който е по-актуален за предстоящите хладни дни. "Пикси е малко по-дълго от традиционната подстрижка и излъчва съвременното усещане за модерна млада жена." Вместо разрошени, пластовете на тази прическа се четат изискани и романтични и издигат изцяло стила. По същността си пиксито може да бъде трудно за изпълнение, особено при по-плътните коси, които лесно могат да изглеждат обемни. Поради тази причина Фекай отбелязва, че прическата е най-подходяща за фини или вълнообразни коси, които ще придадат само малко тежест на завършената прическа.

Извит бретон
Близък братовчед на стила с подстригана коса, извитият бретон е още един благоприятен вариант за всички форми на лицето. Стилистът Редуей отбелязва, че скъсените краища отпред се извиват, за да създадат по-определена форма от традиционната къдрава прическа.

Рейчъл 2.0
Прическата "Рейчъл" е издържала проверката на времето, но тази версия 2.0 е най-новият и модерен начин за носене на емблематичната прическа. "Когато избирате прическа, е важно да вземете предвид няколко елемента: текстурата на косата, формата на лицето, поддръжката, но най-важното е да се уверите, че в желания стил има нещо индивидуално "ваше" - казва Маклай. С издължени меки пластове, подстрижката се допълва от почти всяко лице, така че е лесно да я направите своя.

Бретон на Бъркин
Стилистът от най-висока класа Фекай споделя, че комбинацията от бретон и дълга коса е на път да се превърне в една от водещите тенденции за сезона благодарение на своята елегантност и очарование. "За тези с по-дълга коса, която се спуска покрай раменете, добрият бретон може да направи чудеса.'' Вдъхновена от покойната актриса Джейн Бъркин, тази прическа е олицетворение на френската красота.