По случай Китайската нова година Барби представя новата си кукла в колаборация с Гуо Пей

  • Сподели:
По случай Китайската нова година Барби представя новата си кукла в колаборация с Гуо Пей

Китайската модна дизайнерка Гуо Пей, известна най-вече с това, че през 2015 година облече Риана за Met Gala, преосмисли емблематичната кукла с къса прическа и бродиран тоалет от две части с дракони.

Барби за втори път си партнира с Гуо Пей, за да пусне лимитирана серия кукли за предстоящата Китайска нова година на 22 януари, с която се отбелязва началото на Годината на заека.

Дизайнерката взима пример от традиционната придворна рокля на династията Цин, която Гуо използва в своите кутюрни и сватбени творения от десетилетия.

Куклата е със симпатична боб прическа и е облечена в син сатенен топ със средни ръкави и координираща пола до коляното, като и двете са бродирани с дракони и благоприятни мотиви - приливни вълни и облаци.

Моделът от лимитираната серия е пуснат в продажба в онлайн магазина на Барби в Китай и се предлага и в цял свят.

Барби, произвеждана от Mattel, има дълга история на сътрудничество с водещи марки като Moschino, Vera Wang, Karl Lagerfeld и Diane von Furstenberg. Неотдавна Balmain и Барби си сътрудничиха за създаването на лимитирана колекция от 70 кукли.

След като филмът "Барби" на Грета Гервиг, в който Марго Роби и Райън Гослинг са в ролята на Барби и Кен, тръгва по кината на 21 юли, стилът Barbiecore ще продължи да бъде вайлър и през 2023 г.

''Пожелаваме ви щастлива нова година, изпълнена със страст и просперитет. В навечерието на празника Лунна нова година Барби и легендарният кутюриер @GuoPei се завръщат с нова празнична кукла. Облечена в кралско синьо, представляващо обединението на земните елементи, и сложно бродирани дракони за късмет и сила, спиращото дъха творение на Гуо Пей празнува културното наследство и се надява да изпълни празника ви с красота и радост.'' - казват в социалните си мрежи представителите на Барби.