Сабато де Сарно е новият креативен директор на Gucci

  • Сподели:
Сабато де Сарно е новият креативен директор на Gucci

Модната къща избра ветерана в индустрията Сабато де Сарно за наследник на Алесандро Микеле

Слагайки край на месеците на спекулации за това кой ще оглави модната къща, Gucci назначи нов творчески директор: Сабато де Сарно. 
39-годишният Де Сарно е ветеран в индустрията. Той ще се присъединява към Gucci от Valentino, където наскоро ръководеше мъжката и дамската конфекция.

"След като е работил с редица от най-известните луксозни модни къщи в Италия, той носи със себе си богат и уместен опит", каза президентът и главен изпълнителен директор на Gucci Марко Бизари за Де Сарно в прессъобщение.

"Сигурен съм, че чрез дълбокото разбиране и признателност на Сабато за уникалното наследство на Gucci, той ще ръководи нашите творчески екипи с отличителна визия, която ще помогне за написването на тази вълнуваща следваща глава, укрепвайки модния авторитет на Къщата, като същевременно капитализира нейното богато наследство."

Де Сарно наследява Алесандро Микеле, който дефинира ера на мъжкото облекло в хода на осемгодишното си управление в Gucci, където въведе графична палитра с макови цветове и стил за голям търговски успех. 
Микеле и Gucci внезапно се разделиха през ноември след период на забавяне на растежа на италианската марка.

"Със Сабато де Сарно начело на творческото ръководство, сме уверени, че Къщата ще продължи както да влияе върху модата и културата чрез изключително желани продукти и колекции, така и да внесе уникална и съвременна перспектива към модерния лукс", каза Франсоа-Анри Пино, председател и главен изпълнителен директор на компанията майка на Gucci Kering.

Родом от Неапол, Де Сарно започва кариерата си в Prada, преди да се присъедини към Dolce & Gabbana. Той прекара последните 12 години във Valentino, където работи в тясно сътрудничество с Пиерпаоло Пичоли

Първата колекция на Де Сарно ще бъде представена по време на Седмицата на модата в Милано през септември. 
Де Сарно каза в изявление:

"За мен е голяма чест да поема ролята на творчески директор на Gucci. Горд съм да се присъединя към къща с такава необикновена история и наследство, която през годините успя да приветства ценностите, в които вярвам. Трогнат съм и развълнуван да допринеса с моята творческа визия за марката."