Сестрата на Джиджи и Бела: Алана Хадид, която дебютира на Седмицата на модата в Копенхаген

  • Сподели:
Сестрата на Джиджи и Бела: Алана Хадид, която дебютира на Седмицата на модата в Копенхаген

След Джиджи и Бела, на модния подиум има нова сестра Хадид - Алана, не по-малко ярка и харизматична.

Ако сестрите Хадид доминираха – някои дори биха казали ''монополизираха'' – модните ревюта през последните години, в първия ден на Седмицата на модата в Копенхаген, която тече в момента, друг член на семейството направи дебюта си на модния подиум: Алана Хадид, която не е точно по-голяма сестра на Джиджи и Бела, а полусестра. На 38 години, тя е дъщеря на Мохамед Ануар Хадид (бащата на известните супермодели) и Мери Бътлър, първата съпруга на предприемача от палестински произход (Джиджи и Бела са родени от втория му брак с Йоланда ван дер Хайк).

Другата сестра Хадид
Въпреки че лицето ѝ не е толкова познато като това на по-малките ѝ доведени сестри, Алана всъщност далеч не е безизвестна. Над 380 000 последователи в Instagram, тя вече може да се похвали с дълга кариера в света на модата като стилист и дизайнер. Тя е автор на лимитирана серия аксесоари за американската марка Lou & Grey (Alana X Lou & Grey), а през 2017 г. Алана е съосновател на унисекс модния лейбъл La Detresse в Лос Анджелис.

Не липсват хора, които да намекват, че тя е мозъкът зад успеха на нейните доведени сестри.

Дебют на пистата за Saks Potts
В понеделник, 7 август, първият ден от Седмицата на модата в Копенхаген, посветена на пролет лято 2024 г., Алана откри дългоочакваното модно шоу на Saks Potts, датската марка за уличен стил, основана през 2014 г. от Барбара Потс и Катрин Сакс, чиито облекла се характеризират с très минимализъм, вдъхновен от 90-те години.

На фона на сивото море, което е всичко друго, но не и лятно (в датската столица вече духа есенен вятър), Алана Хадид дефилира на подиума на Saks Potts в еклектичен ансамбъл, състоящ се от бежово сако и пола под коляното, бродирана изцяло с пайети, като последните се носят върху чифт широки дънки. За завършек на визията служеше сутиен от макраме, който едва се виждаше под сакото и чифт джапанки със сребриста горна част.