Той & Тя на дебютната колекция на Фарел Уилямс за Louis Vuitton

  • Сподели:
Той & Тя на дебютната колекция на Фарел Уилямс за Louis Vuitton

Безспорно най-нашумялото ревю за сезона беше дебютната колекция на Фарел Уилямс като творчески директор на мъжкото облекло в Louis Vuitton. Асортиментът за пролетта на 2024 г. бе подкрепен от множество звезди от А-листата, като на първия ред седнаха знаменитости като Зендая, Риана и A$AP Rocky, Джаред Лето, Ким Кардашиян, както и много други. Всички погледи обаче бяха насочени към един конкретен дует във ВИП секцията - Бионсе и Джей-Зи. Не се случва всеки ден кралски музикални особи да присъстват на седмицата на модата.

Бионсе и Джей-Зи бяха облечени в костюми "той и тя" за стилното събитие. Бионсе си взе почивка от всички сребристи визии, с които се подвизаваше по време на турнето си "Ренесанс" през изминалия месец. Вместо това тя избра коприненожълт ансамбъл, който действаше като вариант на костюм от две части. Нещо като най-шикозната версия на пижама - която тя допълни с огромни слънчеви очила. Разбира се, звездата трябваше да носи и чанта на Vuitton. Избраната от нея чанта е Coussin с монограм и шикозна дръжка с верижка.

Междувременно Джей-Зи избра по-традиционна визия. Той заложи на елегантен кафяв костюм от три части, носен върху бяла риза. Изискан и елегантен, добрият партньор знае кога да остави другия да блесне. 

"Започнахме с малки неща!" - пошегува се главният изпълнителен директор на Louis Vuitton Пиетро Бекари веднага след шоуто, което несъмнено беше сред "най-големите", които Париж някога е виждал по всички показатели. Именно Бекари беше човекът, който назначи Уилямс за наследник на покойния Върджил Абло. Уилямс посвети ревюто на своя предшественик: "Този момент е посветен на гиганта преди мен. На нашия брат по дух." И това беше съвсем подходящо и правилно.

Уилямс предварително каза, че тази колекция е посветена изцяло на LoVe. За да разпространи това послание, ревюто се превърна и в страхотна демонстрация на сила. Гостите бяха докарани по Сена с Bateaux Mouches, докато слънцето залязваше, след което бяха спуснати под Pont Neuf, който по случайност минава директно от входната врата на централата на Louis Vuitton. 

Освен знаменитостите беше показателно колко много други модни дизайнери присъстваха там и колко много бивши модни партньори от историята на съвместните занимания на Уилямс в това пространство преди. 

Изведнъж се появи количка за голф с надпис "Liberty" на бронята, натоварена с куфарите, които бяха първият определящ продукт на Louis Vuitton. Както повтарянето на "LV-ове" беше начин да се внуши на публиката историята за произхода на Уилямс от Вирджиния, така това повтори тази на Vuitton. След бъгито се появиха още Damier, но вече не в камуфлажна форма. Дънкови платове Damier, тренчкоти, костюми, байкъри, вариететни якета, къси панталони, още, още, в множество разцветки. Дънковият тракер и джинсите с релеф от кожа Epi бяха остроумни и желани. 

Най-мощни от всички бяха аксесоарите. Чантите са онова, което кара света на Vuitton да се върти, и тази колекция беше изпъстрена с много, много привличащи вниманието вариации. 

Това, което Уилямс завладя с пълна увереност във вечерта на ревюто, беше позиция, за която мнозина смятаха, че по много причини той е или прекалено голям, или недостатъчен. Те грешаха. Той достави неограничена радост.

"Аз съм вторият чернокож, който някога е преживявал това на планетата, най-голямата модна къща в света", каза Уилямс в интервю преди ревюто, визирайки работата си от февруари.