Фарел Уилямс е новият креативен директор на Louis Vuitton Men

  • Сподели:
Фарел Уилямс е новият креативен директор на Louis Vuitton Men

Музикантът и предприемач Фарел Уилямс ще стане следващият творчерски директор на мъжкото облекло на Louis Vuitton, потвърдиха от марката във вторник след публикация в Wall Street Journal. 

Назначението запълва една от най-значимите вакантни позиции в модата, отворена след смъртта на Върджил Абло през ноември 2021 г. За позицията бяха спрягани множество имена, сред които дизайнерите Мартина Роуз, Грейс Уелс Бонер, Самюъл Рос и Джонатан Андерсън. Смята се, че в надпреварата участва и основателят на KidSuper Колм Дилейн, който е участвал в създаването на колекцията есен/зима 2023 на Louis Vuitton. 

Това е първото важно решение на Пиетро Бекари, който на 1 февруари пое ръководството на най-голямата луксозна марка в света от напускащия главен изпълнителен директор Майкъл Бърк.

Фарел Уилямс е визионер, чиито творчески вселени се простират от музиката до изкуството и модата - утвърждавайки се като културна глобална икона през последните двадесет години. Той е съсобственик на марката за улично облекло Human Made заедно с творческия директор на Kenzo Nigo. Основател на марките за улично облекло Billionaire Boys Club и Ice Cream. Съсобственик на G-Star Raw Denim и редовен сътрудник на Tiffany & Co. През 2021 г. предприемачът навлиза в сферата на красотата с полово неутралната марка Humanrace. Той също така е дългогодишен приятел на Chanel и е служил като муза на покойния Карл Лагерфелд и е присъствал на неотдавнашното шоу Métiers d'art в Дакар. Присъства и на шоуто на Off-White през февруари миналата година в Париж. 

Уилямс е и сред тези, които ще представят нови дизайнерски концепции на последното активиране на Moncler Genius по време на Седмицата на модата в Лондон на 20 февруари. 

"Радвам се да приветствам Фарел обратно у дома, след съвместната ни работа през 2004 и 2008 г. за Louis Vuitton, като наш нов творчески директор за мъжката линия", каза Пиетро Бекари, председател и главен изпълнителен директор на Louis Vuitton. "Неговата творческа визия отвъд модата несъмнено ще поведе Louis Vuitton към нова и много вълнуваща глава."

Първата му колекция за Louis Vuitton ще бъде представена през юни следващата година по време на Седмицата на мъжката мода в Париж.

Уилямс е вторият чернокож американец, който оглавява дизайнерска позиция в европейска луксозна къща след самия Абло.