Цветовете на дрехите и енергията, която ни предават 

  • Сподели:
Цветовете на дрехите и енергията, която ни предават 

Всеки цвят притежава различен вид енергийна сила и докато част от цветовете ни изпълват с чиста енергия за действие и духовно развитие, друга част от тях имат негативно влияние върху нас. Светлите и чисти цветове притежават лечебни сили, като имат способността да въздействат върху нашата духовна притегателна сила, която пряко влияе на събитията в живота ни. Разберете кои цветове ни изпълват с хармония, сигурност, слънчева енергия и кои отнемат силите ни и ни карат да изпитваме – гняв, раздразнителност, недоверие, отчаяние, липса на концентрация и това е причината, често пъти да не успяваме да се съсредоточим върху важните събития в нашия живот, както и да губим способността си за нормално общуване с другите хора.

Цветове носещи негативна енергия 

Черен цвят
Черният цвят е пряко свързан с някаква загуба, печал, страдание и дяволско влияние. Когато често се обличаме в този цвят, ние постепенно започваме да изпитваме духовна тежест и желание да отблъснем останалите хора от нас. Черният цвят напълно отнема способността ни да се изразяваме правилно и да общуваме с лекота. Той се отразява на храносмилателната ни системата, както и на нервната, като ни изпълва с безпокойство, объркване, страх и тъга. 

Зелен цвят
Зеленият цвят носи негативни оттенъци, които изпълват тялото и душата ни с притеснителни и натоварващи чувства, като желание да подлеем вода на някого, да го нараним и пречупим, двуличие, лицемерие, самодоволство и надменност. Когато често обличаме дрехи в този цвят нашата мисъл променя посоката си, давайки ни усещането, че не можем да получим нещо по-добро в живота си и затова задължително трябва да навредим и на останалите хора.

Червен цвят
Това е цветът на емоциите отключващ в нас силни страсти и изживявания. Този цвят носи посланието за величие и желанието да осъществим своите цели на всяка цена, като за целта можем да използваме всякакви оръжия дори и непозволените. Червеният цвят отключва безброй хаотични и непостоянни усещания в тялото и душата ни, като в повечето случаи тези емоции минават толкова интензивно през нас, че ние самите не успяваме адекватно да осмислим, какво точно изпитваме и как трябва да подходим в конкретна ситуация. Чувствата, с които ни изпълва червеният цвят са свързани с ревност, грях, безпокойство, липса на концентрация и постоянната нужда от внимание.

Цветове носещи позитивна енергия

Бял
Повечето хора свързват белия цвят с невинност, чистота и духовно израстване и точно такава енергия ни изпълва, когато облечем дрехи в този цвят. Белият цвят има способността да изхвърли от нас негативните чувства, като омраза, злоба, ненавист и ни отваря очите за всички прекрасни събития огряващи деня ни.

Жълт цвят 
Жълтият цвят е свързан със слънцето и по-точно с топлината и светлината, която носим вътре в себе си. Този цвят директно ни изпълва с емоционална свобода и нуждата винаги да наблягаме на доброто, като заличаваме всички отрицателни чувства от своята душа. Жълтият цвят ни изпълва с положителна енергия, настроение и желание за промяна, като пречиства нашата аурата и ни дава възможността да следваме своите най-големи мечти без да се отказваме.

Оранжев цвят
И този цвят като жълтия носи подобни послания към нас, като прилив на добро настроение, положителни мисли и свобода на духът. Оранжевият цвят ни помага да се доближаваме до хората, като успяваме да винаги да открием доброто в тях. Този цвят носи усещането за свобода на мисълта и бърза реакция. 

Розов цвят
Розовият цвят ни изпълва с усещането за смирение, доброта и нуждата да помагаме на останалите. Този цвят носи със себе си чувства, като нежност, красота, постоянство, хармония и искрена обич.

Син цвят
Синият цвят има способността да ни зареди с енергия и да ни предаде усещането за приповдигнатост, интензивност и желание да завършим своите задачи, въпреки трудностите, с които ежедневно се сблъскваме. Синият цвят е свързан още и с големия обем информация, който успяваме да съхраним в своето съзнание, както и с високи умствени способности, насочени в посока развитие и финансово благополучие.