В костюм на Thierry Mugler, Зендая е в собствена модна галактика

  • Сподели:
В костюм на Thierry Mugler, Зендая е в собствена модна галактика

Зендая направи всички останали излишни на световната премиера на филма на Дени Вилньов "Дюн: Част втора" в четвъртък на площад Лестър, в Лондон.

Облечена във футуристичен костюм, създаден от Тиери Мюглер за колекцията му за есента на 1995 г., Зендая привлече вниманието на световната модна преса.

Костюмът-робот на Мюглер, известен като "Machinenmensch" или "Machine Human", е създаден в сътрудничество с художника Жан-Жак Уркюн, който разработва нови техники за постигане на визията на дизайнера. Костюмът има изрязани плексигласови елементи по цялата си хромирана рамка.
Представен на модния подиум през 1995 г. по време на шоуто по случай 25-годишнината на Mugler в Париж, костюмът-робот е вдъхновен от героя Футура от романа "Метрополис" на Теа фон Харбу от 1925 г. и отнема шест месеца работа. Известни като гиноиди и увековечени от Хелмут Нютън в снимка за ноемврийския брой на американския Vogue през 1995 г., тези костюми остават емблематични за естетиката на Mugler, като през изминалите десетилетия оказват влияние върху различни дизайнери - от Александър Маккуин до Никола Гескиер

През 2022 г. костюмът-робот е част от изложбата на Бруклинския музей "Thierry Mugler: Couturissime" в Ню Йорк. Поръчковата версия на произведението, създадена от Кейси Кадуладер, е носена от Бионсе по време на нейното световно турне "Renaissance World Tour" през юни 2023 г. 

В миналото Мюглер е създавал подобни нестандартни модели за звезди, но тоалетът на Зендая се оказа точно този, който украси парижкия подиум на марката преди повече от две десетилетия. Да се сдобиеш с части от архивите на Mugler е истинско постижение, а още по-голямо - да получиш достъп до тази конкретна визия, която, изглежда, не е носена, откакто се е появила на модния подиум през 90-те години. Версията от модния подиум включваше подходяща украса за глава, от която Зендая реши да се откаже, вместо да заложи на гладка прическа и ослепително синьо диамантено колие от Bulgari.

Лоу Роуч, стилистът, който се грижи за визията на Зендая, е човекът, който наложи изобретяването на фразата "архитект на имиджа". 

''Dune:Part Two'' официално излиза по кината в началото на март и изглежда, че Зендая, с помощта на стилиста Лоу Роуч, вече си е извоювала един от най-добрите гардероби за пресконференции в последно време. Тя доказа, че се чувства също толкова комфортно в галактически рокли, колкото и в оскъдни кройки и, да, дори в архивен костюм на киборг.

На световната премиера на филма в Лондон присъстваха и Флорънс Пю и Тимоте Шаламе.

През следващите месеци актрисата ще се подготви за промотирането на предстоящия си филм "Претенденти" и ще бъде съпредседател на Met Gala. През следващите седмици определено ще има сериозна мода от страна на Зендая, но наистина не сме съвсем сигурни как би могла да надмине този момент.