Джей Ло, Зендая и Хънтър Шафър на ревюто Schiaparelli Haute Couture

  • Сподели:
Джей Ло, Зендая и Хънтър Шафър на ревюто Schiaparelli Haute Couture

Даниел Роузбъри създаде колекция за Schiaparelli с поглед, изцяло насочен към технологиите. Ревюто, провело се в рамките на парижката Седмица на модата, е артистичен портрет на това как нещата се свързват, на развитието на науката и технологиите от 1977 г. до днес и на това какво ще стане с нас в бъдеще. 

Със своя уникален поглед и подчертавайки сюрреализма, който бележи историята на модната къща, Роузбъри изведе на подиума модела Маги Маурер, която държеше "бебе", изработено изцяло от технологични елементи, датиращи отпреди 2007 г. (годината, в която е пуснат първият IPhone). С появата си Маги постави въпроса: ние ли създадохме технологиите и дали сега те ще създадат нас?

Творческият дизайнер на модната къща също така навлезе в семейната история на Скиапарели, като извади на показ директора на Миланската обсерватория, чичото на Елза Скиапарели, който през 1877 г. измисля термина "марсианец", давайки началото на дума, която отеква и се свързва с живота отвъд Земята, предизвиквайки науката оттогава насам.

На първия ред, за да разгледат колекцията, присъстваха Зендая, Хънтър Шафър, Карла Бруни и Дженифър Лопес.

Доста нехарактерно за стила на Дженифър Лопес е да се появява с такава къса прическа. Минимална и елегантна, тази прическа може да се адаптира към формата на лицето и да се стилизира по различни начини - с мокър финиш или с по-естествена текстура - както доказва Лопес. Дебютирайки с новата визия на ревюто на Schiaparelli в Париж, Джей Ло я съчета с подходящо за зимата бяло палто и чифт авангардни слънчеви очила в злато.

В последно време Schiaparelli е един от любимите дизайнери на Зендая. Миналият месец на Comic Con Experience São Paulo в Бразилия 27-годишната актриса и стилистът ѝ Лоу Роуч също избраха авангарден модел на марката. Първоначално визията дебютира по време на ревюто на Schiaparelli Ready-to-Wear за пролетта на 2024 г. 

Транссексуалната актриса от "Еуфория" Хънтър Шафър привлече вниманието на публиката и фотографите с елегантната си черна кадифена рокля и драматично златно колие цвете.
Шафър, която първоначално започва кариерата си като модел, придобива известност благодарение на ролята си на транссексуалната студентка Джулс Вон в сериала "Еуфория" на HBO. В сериала тя се изявява като съавтор на един от епизодите и съизпълнителен продуцент. 

Виж още