Находките на High View Art: Тенерифе

  • Сподели:
Находките на High View Art: Тенерифе

Тенерифе е островът на хилядите преживявания. 

Има много неща, които можете да правите по всяко време от годината, благодарение на мекия климат и огромната гама от дейности, предлагани на най-големия от Канарските острови.

Оживените плажове с фин златист пясък и спокойни води са разположени в основните туристически центрове на Тенерифе в южната част на острова. Но има и по-тихи плажове, по-далеч от градовете, осеяни по крайбрежието. Могат да се открият и плажове с тъмен, вулканичен пясък или оформени в прекрасни естествени басейни и езера, които са защитени от вълните.

Почти всички жители на този вулканичен остров в Атлантическия океан живеят на по-ниските склонове и в рамките на няколко мили от морето.

Половината от населението е в или близо до Санта Крус де Тенерифе, столицата и Сан Кристобал де ла Лагуна, бившата столица, сега културна столица на Тенерифе и мястото на университета Ла Лагуна (1792 г.).

Град Сан Кристобал де ла Лагуна е добавен към ЮНЕСКО в списъка на обектите на световното културно наследство през 1999 г. поради репутацията му на първия неукрепен испански колониален град.

Повечето от другите жители на острова живеят на интензивно култивираните склонове ( от банани и лозя) близо до северния бряг, където главните градове са Ла Оротава, Лос Реалехос и Пуерто де ла Круз.

Близо до южното крайбрежие, където климатът е по- сух, преобладава земеделието, а камилите са често срещани товарни животни. Градовете на юг претърпяха драматичен растеж през 21 век.

Населението на Арона, третият по големина град на Тенерифе, нарасна до повече от 75 000 души, а Адехе и Гранадила де Абона се увеличиха драстично в резултат на туристическата търговия.

Икономиката на Тенерифе е предимно земеделска. Туризмът се основава на плажните курорти, особено в Плая де Лас Америкас. Международното летище в Лос Родеос претърпя катастрофален самолетен сблъсък (582 смъртни случая) през 1977 г. и в отговор на това ново международно летище, Queen Sofia Tenerife South, бе открито през 1978 г. в район, по-малко податлив на мъгливите условия, допринесли за бедствието от 1977 г. 

Ако има нещо, с което Тенерифе може да се гордее, това са необикновените природни пространства. Но един се откроява повече от всеки: Националният парк Тейде, най-посещаваният парк в цяла Европа.

Освен че е дом на впечатляващата вулканична структура, която е Тейде, най-високият връх в Испания и обект на природното световно наследство - тук ще откриете вероятно най-удивителната природа, която някога сте виждали.

Това са едни от най-зрелищните вулканични прояви на планетата. Въображението ви дори не може да се доближи до внушителната панорама, която се открива пред очите на върха, на височина 3715 метра, с невероятни гледки към калдерата, стотиците конуси от лава, потоци, диги, скали... Струва си да споменем и флората, и фауната, намиращи се там, с много ендемични видове, някои от които са изключителни за самия парк.

За около шест часа може да се изкачите до върха пеша, следвайки пътеката, но можете също да вземете лифта и да стигнете до там само за няколко минути.

Районът продължава да бъде място на вулканична дейност. Може би най-разрушителното изригване се е случило в началото на 18-ти век, когато поток от лава е погребал голяма част от града и пристанището на Гарачико, на северния бряг.

Предлагаме ви: Находките на High View Art: Занзибар

Находките на High View Art: Памуккале

Находките на High View Art: Капри

Находките на High View Art: Прага

Находките на High View Art: Макао