Фондация „Данък добро“ дарява продукти на 100 самотни възрастни хора

  • Сподели:
Фондация „Данък добро“ дарява продукти на 100 самотни възрастни хора

Фондация “Данък добро” отново ще раздаде основни хранителни продукти на възрастни хора, които живеят с минимални доходи на ден, нямат близки, трудноподвижни са, а някои от тях са с тежки заболявания. Кампанията „За баба и дядо с любов“ ще се проведе за втори път в партньорство с общинско предприятие "Социален патронаж" към Столична община и с подкрепата на председателя на Столичен общински съвет Георги Георгиев.
През пролетта доброволчески екипи на фондацията зарадваха самотни възрастни хора с най-необходимите хранителни продукти за великденските празници. Тогава инициативата "За баба и дядо с любов” успя да помогне на десетки нуждаещи се, на които се налага да живеят с под 12 лева на ден.

„Всички някога сме имали баба и дядо и щастливците все още ги имат. Има много хора, които са останали без баба и дядо и толкова много самотни възрастни хора, които можем да стоплим с добра дума и усмивка. Нашето желание е не просто да им оставим храна, а да прекараме време с тях, да поговорим и да ги накараме да усмихнат“, коментира Жасмина Маджид, съучредител на фондация „Данък добро“.

Всеки, който има възможност, може да дари хранителни продукти от първа необходимост в специално изградения събирателен пункт на „Данък добро“ в дните  до 27 ноември включително, между 12.00 и 20.00 часа. Дарителският пункт се намира на бул. "Черни връх" 23 в София, ще го разпознаете по отличителните стикери на фондацията
Хранителните продукти е необходимо да нямат специални изисквания за съхранение. Да са с дълъг срок на годност и добре пакетирани. Приемат се предимно продукти от първа необходимост. Всеки, който няма възможността да отиде на място, може да използва куриери, за да изпрати своите дарения на посочения адрес.

На 30 ноември и 1 декември разпределените и пакетирани продукти ще бъдат раздадени от доброволчески екипи на „Данък добро“, като всеки екип ще бъде придружен от социален работник на общинско предприятие “Социален патронаж”.