Камила ще бъде следващата кралица: Елизабет II използва посланието за платинения юбилей, за да издигне съпругата на Чарлз

  • Сподели:
Камила ще бъде следващата кралица: Елизабет II използва посланието за платинения юбилей, за да издигне съпругата на Чарлз

Британската кралица Елизабет II използва историческия етап от своя платинен юбилей, за да предефинира бъдещето на монархията, призовавайки херцогинята на Корнуол да бъде известна като кралица Камила, когато Чарлз стане крал.

Когато Чарлз се ожени за Камила през 2005 г., тя обяви, че възнамерява да бъде известна като Принцеса Консорт, въпреки че има право на титлата кралица. Това се разглеждаше като признание за чувствителността около титлата, която беше предназначена за първата съпруга на Чарлз, лейди Даяна.

Това е същата причина, поради която Камила не използва титлата принцеса на Уелс.

95-годишната Елизабет изложи визията си за прехода на институцията в изключително послание, разпространено, когато тя достигна 70-ата годишнина от възкачването си на трона.


"Бих искала да изразя благодарността си на всички ви за подкрепата. Оставам вечно благодарна и смирена от лоялността и обичта, които продължавате да ми оказвате.
И когато, в пълнота на времето, моят син Чарлз стане крал, знам, че ще дадете на него и съпругата му Камила същата подкрепа, която дадохте на мен. Моето искрено желание е, когато дойде това време, Камила ще бъде известна като Queen Consort, тъй като тя продължава собствената си лоялна служба."

Това е изключително значима намеса на монарха, който е единственият човек, който може да определи кралските титли.
Камила понесе своя публичен линч след разпадането на съюза между Чарлз и Даяна в средата на 90-те.Даяна обвини Камила, че е развалила брака си, казвайки в телевизионно интервю от 1995 г.: "В този брак бяхме трима, така че беше малко претъпкан". 
Година по-рано Чарлз също се появи по телевизията и призна изневярата си, но с твърдението, че е изневерил едва след като бракът му се е разпаднал.

Положителните обществени настроения към принцесата на Уелс се засилиха още повече, когато тя загина при автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г.
През следващите години Камила се оттегли в сенките, подкрепяйки Чарлз тихо от разстояние.

Но с течение на времето настроенията към херцогинята на Корнуол се смекчиха. И ходовете на кралицата към надеждна монархия отразяват Камила като централна фигура в семейството.
Принц Чарлз и Камила обявиха, че са трогнати и почетени от думите на Нейно Величество според говорител.

Елизабет се възкачва на трона на 6 февруари 1952 г., след смъртта на баща си, крал Джордж VI , на 56-годишна възраст.
Елизабет често е използвала забележителни моменти, за да потвърди предаността си към задълженията си и го направи още веднъж в посланието си в събота, въпреки факта, че наближава 96-ия си рожден ден.


"Докато отбелязваме тази годишнина, за мен е удоволствие да ви подновя обещанието, което дадох през 1947 г., че животът ми винаги ще бъде посветен да ви служа", каза тя.

Кралицата също изрази чувство на надежда и оптимизъм за предстоящата година, преди да предаде своята благодарност на семейството си за подкрепата и да отдаде почит на покойния си съпруг, херцога на Единбург .


"Бях благословена, че в лицето на принц Филип имах партньор, готов да изпълнява ролята на съпруг и безкористно да прави жертвите, които идват с това. Това е роля, която видях как собствената ми майка изпълнява по време на управлението на баща ми", споделя тя.

Монархът завърши посланието си, споделяйки надеждата, че нейният юбилей ще даде възможност на хората да се съберат след трудностите през последните години.