Вокалистът на Foo Fighters Дейв Грол помага на стотици бездомни хора

  • Сподели:
Вокалистът на Foo Fighters Дейв Грол помага на стотици бездомни хора

Фронтменът на Foo Fighters Дейв Грол помогна на калифорнийските бездомници, като приготви барбекю за тях в благотворителната организация The Hope Mission в Лос Анджелис. Храната, която Дейв приготвил (ребра, свинско месо, салати) заедно с няколко негови приятели, нахранила общо 500 души, включително 450 бездомници. 

Директорът по развитието на приюта Грейс Анчета потвърди пред EW, че Грол е пристигнал на 22 февруари и е готвил повече от 24 часа насред бурята, като е осигурил 450 обяда за няколко от приютите на мисията. След това е останал, за да сервира храната на всички в центъра "Мисия Надежда" в Требек в Лос Анджелис.

Основателят и главен изпълнителен директор на благотворителната организация Кен Крафт и президентът и финансов директор Роуан Ванслев изминаха 350 мили от Лас Вегас до Лос Анджелис в опит да съберат последните 350 хил. долара, необходими за откриването на три семейни приюта. Понастоящем те са на 12-ия ден от пробега, който по техни изчисления ще отнеме около 21 дни.

Докато се занимавал изцяло с приготвянето на храната, Дейв успял да поспи няколко пъти междувременно. Двукратният член на Залата на славата на рокендрола сам се е справил с всички разходи и се е погрижил кухнята да бъде перфектна за бездомните хора.