Татко си татуира белег, за да може дъщеря му да не се чувства различна

  • Сподели:
Татко си татуира белег, за да може дъщеря му да не се чувства различна

4-годишната Евърли Бек споделя интересен момент с баща си Мат Бек. Сега той има татуировка на гърдите си, която прилича на белега от операциите на неговата дъщеря.
Лорън Бек беше в 33-та гестационна седмица, когато ултразвука забелязал нещо необичайно в измерванията на сърдечните тонове на бебето.
След като феталната морфология разкрила повече подробности, лекарят се обърнал към Бек и казал: "Вашето бебе ще има нужда от сърдечна операция".
Евърли Бек е родена в предградието на Чикаго през август 2017 г. със сложен вроден сърдечен дефект, който налага хирурзите да я оперират три пъти, преди да навърши една годинка. Първата сърдечна операция се състояла три дни след раждането на Евърли, когато сърцето ù било с размерите на орех. Гръдният ù кош трябвало да бъде отворен за четвърти път, за да се изчисти от инфекцията.
Операциите са оставили видима следа на гърдите ù, за която вече 4-годишното момиченце става все по-наясно.
Тя може да ви обясни:

"Получих този белег, защото лекарите оправиха сърцето ми. Моето сърце е специално".

Родителите на Евърли се опитват да използват думата ''специалено'' вместо ''болно'', за да може да звучи малко по-положително за нея.
Но Евърли вече не е единственият човек в семейството си с такъв белег.

Миналият месец баща ù си направи татуировка на гърдите, която прилича на белега ù, така че ако отидат на басейн или плаж, Евърли няма да се чувства различна и самотна.
Евърли е родена с прекъсната аортна дъга, аортна стеноза, субаортна стеноза, хипопластична двукуспидна аортна клапа и голям заден неправилен VSD.
Това по същество означава, че аортата - най-голямата артерия в тялото - не се е образувала напълно, плюс други сериозни проблеми.
Това е много рядка комбинация, но вродените сърдечни дефекти са най-често срещаният тип вроден дефект, засягащ почти 1% от бебетата, родени в САЩ всяка година, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията. Причините за повечето случаи са неизвестни.
От засегнатите новородени около 25 % имат критичен вроден сърдечен дефект, който обикновено изисква операция през първата година от живота им.

Евърли скоро ще трябва да се подложи на своята четвърта операция, но може да прави много неща, които прави типичното 4-годишно дете: посещава предучилищна градина по няколко часа на ден, ходи на уроци по танци, обича да се облича в костюми и да празнуват рождени дни.
Момиченцето е със сърдечна недостатъчност, която лекарите се опитват да овладеят с лекарства, така че се уморява повече от другите деца и има нужда от повече почивка. Родителите ù трябва да следят за признаци на проблеми като посиняване или да изглежда дехидратирана поради диуретиците, които се налага да приема.

Родителите ù са се научили как да използват специални тръби за хранене, кислородни резервоари и друго оборудване, за да се грижат за дъщеря си между медицинските прегледи. Лорън Бек е работила като учител, но сега посвещава времето си на нуждите на Евърли.
Семейството има и още едно детенце, 9-годишният брат на Евърли, Джак.