Как да направим пълна проекция на личността ни 

  • Сподели:
Как да направим пълна проекция на личността ни 

За да моделираме себе си е нужно да познаваме всяка частица, която ни определя като личност и човек. За да се развиваме и усъвършенстваме трябва да наблегнем на някои основни стъпки, които ще ни помогнат да проектираме своето по-успешно Аз.

Изтрийте всичко онова, което ви дразни
Много е просто, първо трябва да направите списък на всички свои недостатъци, свързани с характера и личността ви, които смятате, че само подкопават вашето самочувствие и черпят от енергията ви. После ги премахнете и на тяхно място заложете онези характеристики, които искате да притежавате, които са отличителни и идентични за вас. 

Не правете своята проекция върху стар шаблон
Не съпоставяйте себе си с когото и да било друг човек в живота ви. Измислете свое ново Аз, без да копирате стари и ненужни образи. Заложете на своите таланти и изпъкнете, чрез тях. Не ни разбирайте погрешно – няма нищо лошо в това да се сравняваме с другите, но когато става въпрос за спечелени битки и постижения, не за начина по който изглеждаме, още по-малко по който се чувстваме. Тъй като ние сме тези, които държат боите и четката в ръка, само ние можем да изградим своята собствена личност и да се характеризираме с точно определени качества. Никога не копирайте други хора, защото така съществува голяма вероятност да вземете и лошите страни от техния образ.

Развитие и усъвършенстване
За да можем да започнем със своята проекция и да моделираме най-добрата своя версия е нужно да заменим недостатъците с качества, след което да имаме желание да се информираме, обучаваме и развиваме в онази сфера, която е най-подходяща за нас и която би ни донесла бъдещо спокойствие и удовлетворение. 

Прескачайте препятствията, вместо да се блъскате в тях
Проектирайте в ума си различни методи, чрез които можете лесно да се справяте в трудните моменти и скочете, тогава когато трябва - без да се блъскате или да клякате пред проблемите. Това, което човек заложи в мисълта си, този път ще следва в бъдеще. Заложете богатство и успех и преследвайте своите цели, докато събирате всички уроци, които животът ви дава!

Организация, правилна стратегия и проба-грешка
Ако преди сте карали през просото, а организацията ви е куцала, сега е момент да промените този свой образ и да застанете на твърди основи, които не биха могли да бъдат подкопани в бъдеще. Вашето развитие, успех и бъдеще зависят изцяло от вашите стремежи и усилия в тази посока. Знаете ли, че почти всички преуспели личности са започнали, като първо са моделирали своята печеливша стратегия, носеща нови идеи, а чрез нея са изкачвали стъпалата към успеха. По този път са успявали да се радват искрено на предизвикателствата, защото са ги приемали, като добър безплатен урок, който задължително трябва да вземат. Всички уроци, които получаваме, един ден ще бъдат облечени в мъдрост, опит и много успехи, затова не ги подминавайте, а се учете от грешките си. По-важно е човек да има силата да рискува и така, чрез принципа проба-грешка той един ден ще достигне до вярната комбинация, която ще му донесе върховни постижения, но ако няма силата и смелостта да се хвърли смело напред, няма да може да достигне най-високите клони на дървото. 

Закодирайте своето послание и го следвайте
След като сте успели да преобразувате своите недостатъци в божествени качества, чрез които да постигате целите си, се погрижете и за хармонията в душата си. Колкото по-стабилен и уравновесен е човек, толкова по-добри решения взима в живота си – и това е научно доказано, защото когато се оставим на влиянието на емоциите, ние се чувстваме неспособни да се справяме в стресови ситуации и така целият ни живот преминава в постоянни грешки и негодувание.