Пет основни принципа на успешните хора 

  • Сподели:
Пет основни принципа на успешните хора 

Повечето хора, когато забележат някой по-заможен и успешен човек си задават въпроси от типа на: ''Как е постигнал това?'', ''Как в действителност се е справил с конкуренцията и с трудностите по пътя към успеха?''

Именно заради това, ние решихме да ви издадем някои тайни от света на лидерите, които са успели да превъзмогнат всички препятствия и са постигнали своите най-съкровени мечти.

''Разликата между успелите хора и много успелите е, че много успелите хора казват ''Не'' на почти всичко!'' - Уорън Бъфет

1.  Винаги си имат едно на ум за останалите хора.

Не ни разбирайте погрешно, но наистина преуспелият човек е разбрал едно важно правило и то е, че човек не трябва да се доверява прекалено много, особено на хора, с които няма роднинска връзка, дори голям процент от богаташите подхождат с доза недоверие и към собствените си роднини, защото при тях е важно на първо място човек да може да се докаже, след което да заеме мястото си в техния списък от хора, на които истински държат.

Това правило носи и своите позитиви, тъй като при тях възможността да бъдат опарени и преметнати от друг човек става значително по-малка, тъй като предварително са успели да се подготвят и за този сценарий. Успелите хора правят всичко възможно, за да не бъдат манипулирани и измамени от някой друг. 

2.  Подхождат любезно към партньорите си, дори към конкуренцията.

Не бъркайте любезността с харесване, нито пък с обич, защото тези хора обикновено пазят надълбоко истинските си чувства. За тях е по-добре да не се разкриват пред всеки срещнат, защото ако го направят, съществува голяма вероятност споделеното от тях да се използва като метод, чрез който биха могли да ги наранят.

Успешните хора знаят, че доброто възпитание е ключов фактор и за един сравнително заможен човек е важно да може да подхожда с разбиране и усмивка, спрямо останалите, независимо от това дали те са негови сътрудници или най-голямата му конкуренция, успешният човек се стреми да бъде любезен и да излъчва спокойствие.

3. Никога не се хвърлят в неизвестното без да са планирали всички възможни варианти при създалата се ситуация, в които рискът да бъде минимален за тях самите.

Наистина успешните хора успяват да владеят емоциите си и се стремят винаги да използват своя умствен потенциал в разрешаването на всяка дилема и проблем, с който се сблъскват. За тях импулсивността е губеща стратегия, която може да им отнеме това, което са успели да постигнат до момента. Преуспелите хора могат перфектно да предвиждат това, което ще се случи и добре обмислят всяка своя стъпка, както и последствията, дори и от безобидните решения, които се налага да вземат. 

''Успехът е преминаването от провал към провал, без загуба на ентусиазъм!'' - Уинстън Чърчил

4. Тези хора са така възпитани, че никога да не се отказват пред провала, именно заради това успяват да се изкачат в йерархията.

Най-важното качество, за да успее един човек е да може да преодолява неуспехите и да ги приема по-скоро като добри уроци, от които може да си извади поука. За да постигаш своите цели, трябва в душата си да бъдеш боец, както и да можеш да използваш пълния си потенциал, с който си създаден, както и никога, да не спираш да се развиваш, обогатяваш и да надрастваш всичко онова, което те моделира като човек, като междувременно събираш един добър опит, който ти позволява да не се отклоняваш от верния път.

''Не се разсейвайте от критиките. Запомнете единствения привкус на успех, който някои хора усещат е само, като отхапят малко от вас!'' - Зиг Зиглар

5. Успешният човек се е научил разумно да ръководи финансите си.

Този човек знае къде и как да вложи всяко изкарано петаче, за да може от това петаче да изкара десет. Той разполага със силна интуиция, както и много знания, които му помагат правилно да ръководи своите финанси. Успелите и заможни хора, трудно дават пари назаем, именно поради факта, че смятат тази инвестиция за загубена кауза и за такава, която не може да им донесе никакви приходи.

''Не се опитвайте да бъдете успешен човек, а човек който има стойност. Огледайте се как хората искат повече, отколкото са вложили в живота си. Човек, който има стойност дава повече, отколкото получава. Бъдете креативни, но се постарайте това, което правите да не е проклятие за човечеството!'' - Алберт Айнщайн