Как да се предпазим от вредните хора и връзки, в които попадаме

  • Сподели:
Как да се предпазим от вредните хора и връзки, в които попадаме

В срещите ни с другите хора, както и в любовните ни връзки, винаги стоят някакви въпросителни и в повечето случаи, ние се питаме дали можем напълно да се доверим на човека срещу себе си, дали той не е поредният манипулатор, който ще разбърка живота ни из основи, след което ще ни зареже и дали този човек наистина изпитва тези силни чувства, за които не спира да говори или това е поредният лъжец, с който животът ни среща.

За да можем да се предпазим, трябва да знаем за тези тактики, които ще ни помогнат да не се предоверяваме на хора, които могат в бъдеще време да ни наранят и да не попадаме във връзки, просто защото се чувстваме сами и търсим спасителни пояси, чрез които да изплуваме, но за жалост винаги попадаме на спукани.

Правете разликата между необходимост и любов 

Повечето хора изпитват силната нужда да имат до себе си човек, просто за да не бъдат сами и така успяват всячески да си затварят очите пред видимите недостатъци на този човек, които са способни да им извадят очите, но дори в този момент те са готови да пренебрегнат сигналите и да повярват в нещо, което в действителност не съществува, в човек който отново е само в тяхната фантазия.

И след като са се впуснали в това ново поредно приключение започват да разбират, че връзката, в която се намират е вредна за самите тях и че изборът им е бил абсолютно погрешен, но за да пишем и ние същия сценарий в своя живот, трябва да се научим никога да не казваме на черното – бяло, както и да си затваряме очите пред факта, че човека, който сме избрали за партньор е напълно неподходящ за нас и да се вкарваме сами в тежки изпитания, от които зависи както бъдещето ни, така и нашето спокойствие и щастие.

Правилната преценка за партньора е изключително важна и никога не трябва да пренебрегваме тези лампички, които ни подсказват, че нещо не е наред в този човек. Когато се научите да разпознавате токсичните хора и връзки, ще си спестите много излишни нерви, страдания, разочарования и болка!

Бъдете реалисти 

Гледайте реално на събитията както и никога не си поставяйте тъмни очила пред факта, че човекът до вас е неподходящ, както за любовна връзка, така и за съвместен живот. Никога не оставяйте липсата на самочувствие и страхът от самота да избират вместо вас, защото ако го направите има голяма вероятност искрено да съжалявате. Търпението и реалната ни преценка са от съществено значение за правилния ни избор на партньор!

Доверието е безценна монета - не го раздавайте на хора, които не го оценяват

Научете се да не изливате душата си пред всеки срещнат човек, станал някакъв зрител във вашият живот, защото така му давате шанс да разбере всички ваши слаби места, след което да се възползва от вашето доверие, което предварително сте му поднесли на тепсия. Както към приятелствата, така и към любовните си връзки, трябва да подхождаме винаги с едно на ум и да не вярваме на всичко онова, което чуваме, а да помислим и да си направим собствена преценка, затова дали са искрени към нас или сме попаднали на поредните мошеници и манипулатори в своя живот.

Човек трябва да умее да се пази и да поставя една невидима граница и да осъзнае, че доверието е безценен дар, затова трябва да внимава и да не го раздава на всеки срещнат, а само на хората, които във времето са му доказали, че те са искрени и наистина лоялни към него!

Хората, които нямат самочувствие, най-често стават жертва на измамни отношения

Научно доказано е, че когато нямаме вяра в себе си, както и никакво самочувствие, ние успяваме да привлечем, като с магнит измамниците, защото в очите им, ние се превръщаме в най-лесните жертви.

Ако искате да бъдете истински успешни, запомнете този психологически трик и просто го използвайте, дори когато нямате самочувствие и не вярвате в себе си, никога не го показвайте пред останалите, вдигнете високо глава, нахъсайте се и никога не показвайте страх, защото страхът привлича хищниците към вас.

Научете се да стъпвате смело напред, излъчвайте стабилност, увереност и сила, защото това е единственият начин да държите всички подмазвачи, натегачи, лицемери и манипулатори вън от живота си!

Предлагаме ви и: Как да излекуваме емоционалните си рани

Самовъзпитание и контрол на чувствата ни

 Самочувствието – първата стъпка към по-добър живот

Не гледам броя на хората, които са с мен

Как да преборим паническите си страхове

Как да преборим депресията и негативните мисли