Самочувствието – първата стъпка към по-добър живот

  • Сподели:
Самочувствието – първата стъпка към по-добър живот

Когато човек страда от някакви комплекси, той не успява да забележи красивите черти от своята външност и дори от своя характер. В днешно време е от особено значение човек да изглежда добре - да влага много усилия и средства в стилни и скъпи дрехи и вещи, които в действителност биха му помогнали да се придвижи по-бързо към желания успех.

За да изглежда зашеметяващо един човек не е нужно само да вложи солидна сума пари в лъскави и оригинални дрехи, по-важното е да се чувства добре и щастлив, а когато постигне тази задача, постепенно ще осъзнае, че трябва да обръща и повече внимание на своята външност, защото именно тя е корицата, по която останалите хора ни посрещат и си правят първите заключения за нашата същност и стойност.

Самочувствието е важно, ако искаме да бъдем щастливи и да се чувстваме добре в своята собствена кожа, затова трябва да не спираме да го подхранваме, както и да си повтаряме, че ние сме незаменими, безценни и съвършени създания, които имат правото да получат всичко, за което мечтаят. Добрият живот е пряко свързан с нашето самочувствие, което в действителност се опира на вярата ни в собствените възможности, защото когато тези неща липсват на един човек, той няма никакви шансове да подобри своя живот и да получи мечтаното. 

Изключително важно е, как един човек се възприема, дали подклажда своето самочувствие или по-скоро разчита на преценката на хората около себе си, но за жалост не винаги тази преценка е в близост до действителността, както е и добронамерена. Често пъти ние изпитваме страх от промяната, а този страх е породен от вероятността другите да ни се присмеят и да не възприемат нашия нов облик, но това е съвсем грешно, защото ако човек иска да бъде свободен и щастлив, трябва да направи това, от което се чувства най-добре и да излъчва позитивизъм, а с времето хората около него ще свикнат с промяната. 

Първата стъпка е да повярваме в себе си в това, че ние сме съвършени с всичките си качества и недостатъци и да започнем да се грижим, както за своя здрав дух, така и за тялото си. Когато човек подържа добра физическа форма, храни се здравословно и обръща повече внимание на своя външен вид, той неминуемо ще изглежда зашеметяващо в очите на останалите и ще може с лекота да отваря вратите, зад които всъщност стоят и го очакват неговите мечти.

Запомнете, че вие заслужавате да се чувствате добре и направете първите стъпки, за да подобрите, както своето излъчване, така и своята душевна хармония - защото човек е съчетание от тяло и душа, управлявани от мисъл и подсъзнание, и ако иска да се чувства добре и да бъде щастлив, трябва да обърне внимание на всички части от своята същност, не само на външната обвивка, но и на вътрешния баланс. 

Установено е от специалисти, че когато човек се чувства красив, нещата около него започват да се развиват в положителна насока, затова сами разбирате, колко важно е самочувствието за пълното човешко щастие!

Запомнете, че усилията, които полагате за поддържане на красив външен вид, във времето ще започнат да ви се отплащат богато. 

Има няколко фрази, които ще ви помогнат да придобиете самочувствие

На първо място, е важно да повярвате в силата на самовнушението, която в действителност е способна да контролира нашия ум. Отпуснете се и започнете да си повтаряте следните фрази:

Моята душа и външност – лицето ми, тялото ми, усмивката и движенията ми, са наистина съвършени и изключително красиви. 

Приемам себе си, както със своите качества, така и с недостатъците си!  За да се чувствам добре, ще положа повече грижи за себе си, защото го заслужавам. Справям се чудесно, когато опитвам нови неща и променям своята външност, защото това е единственият вариант да намеря това, което би ми пасвало чудесно.

Визуализирайте себе си, като красив, щастлив и успешен човек - Представете си една фигура – това сте вие, но изглеждате зашеметяващо, сега разберете, какво трябва да промените в себе си, за да постигнете този безупречен вид, който ще ви донесе добро самочувствие и вярата, че може да се справите с всички трудности и изпитания, пред които ви изправя живота.

Въображението е начин да създадем свое собствено отражение и модел, на който силно искаме да подражаваме, след което стъпка по стъпка да започнем да се самоусъвършенстваме, като не забравяме и своята духовна сила, на която трябва да наблегнем, ако искаме да постигнем наистина перфектни резултати. 

Силата на самовнушението е пряко свързана с нашата способност, да създаваме образи и да вярваме в това което изричаме!
Преди да започнете да променяте своето тяло, стил, прическа и дрехи, вие трябва да подобрите отношението към себе си и това как възприемате в действителност физическата красота.

Четете още: Защото те обичаме, Анди!

Осем неща, които всяка жена иска от мъжа до себе си

Как да повдигнем самочувствието си

Косата и нейната важна роля за самочувствието на жената

Как да постигнем желанията си чрез позитивни мисли