Как по-лесно да разрешаваме своите проблеми във връзката

  • Сподели:
Как по-лесно да разрешаваме своите проблеми във връзката

За да бъдем истински щастливи, трябва да се научим първо да откриваме малките детайли, които пораждат основния проблем и които са причината да се породи напрежение и спор в отношенията ни с партньора, след което да се заемем с тяхното изчистване.

Всички се стремим към щастие, но за да постигнем един добър баланс със своя любим човек, трябва да можем да вникваме по-дълбоко в основата на проблема.

Почти при всички любовни двойки, когато настъпи някакъв спор, влюбените започват да си задават въпроса – ''Защо това се случва, като единственото към което се стремим е, да бъдем щастливи заедно?'' – тези двойки не успяват да вникнат на едно по-дълбоко ниво, което всъщност ще им помогне да достигнат до отговора на този въпрос, а за да бъдат щастливи заедно, трябва да могат да забелязват дребните неща, които образуват създалото се напрежение между тях, защото именно малките детайли са основата на която трябва да стъпят и да изчистят неразбирателствата помежду си. 

Повечето двойки се провалят именно, защото не успяват да чуят мнението на другия и са ръководени от някаква обида. Всички предпочитаме да отлагаме тези дребни проблеми във времето и изчакваме да преминат от само себе си, но за жалост по този начин сами успяваме да влошим положението още повече.

Когато седнем и обсъдим причините за възникването на даден спор или възникнал проблем, ние ще можем по-бързо да предприемем някакви мерки, за да не задълбочаваме излишно нещата и да изчистим търканията помежду си.

Когато отлагаме важните разговори с партньора във времето, ние всъщност им позволяваме да се задълбочат и да станат още по-трудни за разрешаване, затова е важно, когато и двамата партньори усетят, че има някакъв проблем да поговорят и да изчистят детайлите, но това трябва да се случи точно на момента, без да отлагат този разговор и тайно да се надяват, че всичко просто ще отшуми от само себе си.

Оставим ли нещата на времето, те обикновено се задълбочават, а един неразрешен проблем е способен да породи още десет такива!

За една връзка от особено важно значение е как двамата партньори успяват да посрещнат неприятностите, дали трудностите ги сближават или пораждат във връзката някаква вражда.

Когато настъпи труден етап в отношенията ни с партньора, основното, което трябва да направим е, да достигнем до някакъв консенсус, след което да обсъдим дребните детайли и да намерим общо съгласие по дадената тема и ако успеем по този начин да приемаме трудностите, ние ще можем да се справяме с проблемите заедно още докато са в зародиш и не са прераснали в нещо по-сериозно, защото всеки един малък проблем оставен във времето е способен на по-късен етап да се превърне в сериозен и наистина неразрешим.

Житейската истина е, че в един спор винаги може да се роди истината и там където той присъства, обикновено партньорите се опитват да намерят някакво решение на проблема, но там където няма и желание за комуникация, всичко с времето започва постепенно да се разпада.

Щом се стремим към взаимно щастие, трябва да се научим да съхраняваме добрите отношения и да черпим ползи от тях, вместо да отлагаме неизказаните думи или да подхождаме с неуважение и обиди към партньора си.

Четете още: Как да съживим връзката си

Причините, поради които жената си тръгва от връзката

Грешките, които жените допускат в една връзка

Чарлийз Терон: ''Не се чувствам самотна''

Как да укрепите своята връзка и да подсилите любовта