Причините, поради които жената си тръгва от връзката

  • Сподели:
Причините, поради които жената си тръгва от връзката

Едва ли съществува мъж на тази планета, който да бъде напълно наясно с това, какво иска една жена и какви в действителност са нейните нужди, и докато част от мъжете смятат, че доза внимание и хубав подарък могат да замажат положението и да накарат жената до тях да остане завинаги влюбена и вярна, това всъщност е една малка част от желанията на нежния пол, а основното, за което забравят повечето мъже е свързано с емоционалните моменти и чувствата, които жените имат силна нужда да споделят с своя партньор и по този начин да усещат една близост и свързаност с този човек.

Много жени остават в своите връзки, просто защото така е редно или пък за да не наранят своя партньор, както и да объркат живота на децата, но в действителност тези жени се чувстват нещастни и не успяват да получат нужното уважение и любов от човека до себе си.

За да прекратиш една връзка и особено ако тя е продължила дълъг период от време е нужна много смелост, но идва момент, в който жената започва да се чувства не на мястото си, изхабена, тъжна и наранена, защото нейните очаквания коренно се разминават с действителността и точно в този момент, тя предприема тази голяма крачка в живота си.

Разберете какви са причините, поради които жените са готови да сложат край на своите дълготрайни взаимоотношения с мъжа до тях.

Постоянно критикуване 
В този случай мъжът не успява да оцени жената до себе си и единственото, което успява да забележи от нейното поведение, са именно грешките и недостатъците на тази жена.

Когато жената не се чувства достатъчно оценена от своя любим, тя е готова да постави край на тези отношения, защото животът с човек, който постоянно обижда и критикува, определено е труден, тежък и не е по силите на всяка жена.

Това мъжко поведение е характерно за мъжете, които обичат да имат някакво предимство в тези отношения, както и да показват всъщност кой държи контрола и кой се справя по-добре с всичко и това разбира се, винаги е самият той.

Другият случай, в който мъжете се държат критично и арогантно с жената до себе си е свързан с някаква липса и неприятна случка, която е имал мъжът в миналото и която е свързана с представителка на женския пол, така този мъж във времето е успял да натрупа доза омраза към жените.

Третият случай е на мъжете, които не спират да се удрят в гърдите, демонстрирайки постоянно своето мъжество, те са на принципа, че жената е домакиня, която трябва перфектно да изпълнява своите задължения и никога да не се отклонява от поставените задачи.

Тези мъже са робовладелци, които постоянно критикуват и нараняват чувствата на своята половинка, а това е една прекалено основателна причина жената да каже край и да поеме по нов път. 

Различия
Когато жената гледа в една посока, а мъжът в коренно различна, тогава не само ежедневието започва да става трудно, но и комуникацията. Трудно е, когато мъжът иска да пътува и да се забавлява, а жената има други очаквания от тази връзка и в нейните представи, общото бъдеще с този мъж е свързано с красив дом и много деца, но за самия мъж не е настъпил подходящия момент, тогава техните различия в желанията започват да очертават една невидима пропаст между тях, защото е изключително трудно, дори невъзможно да живееш с човек, който иска нещо съвсем различно, а още по-лошото е, когато и самата жена не присъства в плановете му.

Неуважение и недоверие
Това се случва, когато мъжът не само, че не си прави труда да изслушва своята половинка, но и никога не се допитва до нея за важни решения, които са свързани с общото им бъдеще.

Когато един мъж няма достатъчно доверие към своята половинка, това определено се усеща и прави връзката между двамата изключително трудна. Постоянните упреци свързани с верността, както и подмятания нараняващи нейната силна чувствителност са способни да развалят баланса и директно да унищожат връзката.

Изневяра
Малко са жените, които биха си затворили очите пред факта, че техният мъж е предпочел друга жена, след което отново се е върнал при тях.

Изневярата е един особено болезнен процес, който е способен да накара жената да се замисли, дали в действителност си струва да се занимава с човек, който не е верен на тази връзка.

Изневярата е повод жената да разбере в действителност що за човек е избрала за свой спътник в живота, както и още по-основателен повод да прекрати отношенията си с него.

Предлагаме ви и: Как да не се обезличаваме, когато сме във връзка

Как по-бързо да преодолеем самотата

Защо трябва да обичаме себе си

Шест неща, за които си струва човек да живее