Как протича нашият земен път и как да достигнем духовно израстване

  • Сподели:
Как протича нашият земен път и как да достигнем духовно израстване

''Бащиният дом е много имения… ‘'' Вярвам, че това означава различните равнини в духовните сфери, към които са привлечени нашите души (след смъртта на човешкото тяло) – Джеймс Ван Прааг 

Когато човек е изгубен, едно от нещата, които трябва да направи е да намери себе си, след което да изпита вътрешна хармония, но всичко това не е толкова лесно, особено когато живеем в свят пълен с психическо натоварване, безкрайно много напрежение, стрес, човешка злоба и прекалено много бушуващи емоции. 

Това, което правим днес, ще се отрази на нашето тяло и душа утре – и това правило не се отнася единствено до наследствената карма, но и до начина, по който се чувстваме духовно. Има няколко основни съвета, които ще ни помогнат да намерим духовно спокойствие и да живеем, изпълнени с хармония и вътрешен мир.

Свържете се със своето съзнание и го запитайте от какво всъщност се нуждаете, за да бъдете щастливи

Някои хора се нуждаят от материални ценности, други от кариерни постижения, трети от любов, но разковничето на духовното спокойствие се крие в желанието ни да живеем духовно пречистени, като оставим настрани – отчаянието, вредните мисли и болката. Почувствайте как тялото ви прелива от чиста енергия, това всъщност е вашата сила, която трябва да бъде насочена в правилната посока, за да постигнете един баланс от своето тяло към своята душа.

Представете си, че животът е едно голямо пътуване, което поставя своето начало от часа, в който сме се родили, от тогава започваме да дишаме, да изпитваме чувства и емоции, това е точката от която стартираме, а следващите години живот е време в което събираме опит, попиваме знания и обогатяваме своята душа, като се стараем да я запазим чиста, пред всички предизвикателства, които съдбата ни е подготвила и накрая е финала - края на нашия земен път, който приключва с един важен изпит и той е пряко свързан с това, какво сме успели да пренесем със себе си в нашата душа, дали сме успели да съхраним най-възвишените и скъпи чувства, като мир, любов и хармония в себе си или сме попили всички мрачни сенки, които са успели да ни унищожат бавно.

Сами разбирате, че целият този цикъл се повтаря безброй пъти и човек получава правото да се покае за своите грешки, както и да пречисти своята душа от натрупаното зло, но опитите които можем да направим, за да се пречистим и да изпитаме духовен мир са точно определен брой за всеки човек на земята, нито повече нито по-малко, затова трябва да внимаваме, какво правим днес, защото утре, то ще се върне към нас с пълна сила и ще ни накара искрено да съжалим за своя по-ранен избор и неправилните наши действия и постъпки, защото работата на Вселената е да върне на всеки човек това, което е изкарал сам от себе си – омраза, любов, злоба, подкрепа и вяра! 

''В духовния живот трябва да практикувате. И единственият начин да практикувате е като се опитвате да решите проблемите си с молитва. Това развива вашата духовна сила и също така ви обучава да използвате тази духовна сила по най-ефективния начин!'' – Емет Фокс

Бъдете мотивирани да опознавате и да обичате себе си, така по-лесно ще намерите това, което усилено търсите. Няма безгрешен човек, но урокът идва от там, че когато направим грешка, трябва да изпитаме силното желание да се поправим и следващия път да не допускаме същата грешка. Потърсете силата в себе си и разберете, че всеки човек е способен да постига своите цели и мечти, както и да бъде щастлив стига истински да го пожелае.

Обичайте другите и прощавайте лесно

Пътят към хармонията е свързан с прошката, ако не можем да простим на другите, ще се наложи да продължаваме да носим този товар със себе си до финала. Силния човек прощава, слабият трупа греховете на другите в себе си, като запушва душата си за любовта, която трябва да събира в своя земен път.

Не правете зло и не мислите негативно

''Не пожелавай дома на ближния си, не пожелавай жената на ближния си, нито нивата му, нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, нито никакъв негов добитък – нищо, което е на ближния ти!'' – (Изх. 20: 2 – 17)

Всички тези земни грешки ни спират по пътя към духовното израстване и не успяват да ни позволят да намерим това спокойствие и хармония в себе си, затова е важно да не правим на другите злини, които не искаме да споходят нас самите.

Колкото повече позитивни мисли препускат в главата ни, толкова по-добър живот ще имаме и ще бъдем щастливи, именно заради това, че сме живи и че имаме правото да избираме своя път в живота, а пътят към духовния мир е осеян единствено с положителни чувства, които трябва да съберем, докато сме още тук на земята като обогатим своята душа и пренесем цялата получена обич и спомени в следващите си пътувания!

''За мен просветлението е голяма промяна в очите ти, различен начин да използваш ума си, за да можеш да разбереш част от Бог, част от Исус. Но това може би не е една смяна, а много малки смени. Вие променяте духовното си състояние – чрез молитва, чрез медитация, от начина по който живеете, от начина по който решавате да мислите, от уроците които научавате да живеете, този живот с добро намерение – и след това, когато това се случи след дълги времена или кратко време, начинът по който виждате света се променя!'' – Роналд Меруло